Connect with us

Kronika

Lokalna politika podržava ravnateljičino zlostavljanje svojih djelatnika

Objavljeno

on

Svjedoci smo lokalnog kaosa u Osječko – baranjskoj županiji gdje je Glavaševa regionalna stranka HDSSB koja je na loklanoj razini na vlasti već duže vrijeme popucala po šavovima. Donosimo vam priču koju smo dobili iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka.

Prenosimo je u cijelosti:

Ovo, je nažalost istinita priča o zlostavljanju zaposlenika jer su na tajnom glasovanju odabrali  ˝krivog˝ kandidata. Naime zaposlenici nisu potvrdili dosadašnju ravnateljicu (u nastavku v.d ravnatelja Inu Marić) već su glasove dali drugom kandidatu.

Usprkos tome što je glasovanje radnika i nastavnika obavljeno demokratskim putem i po svim pravilima. Demokratski način izbora ravnatelja je tajno glasovanje. U školi primijenjene umjetnosti  i dizajna Osijek prijavljena su bila dva kandidata; dugogodišnja ravnateljica je izgubila tri glasa (od mogućih sedam) od svojih zaposlenika, te nezadovoljna rezultatom krenula u osvećivanje i zlostavljanje svih njoj sumnjivih djelatnika – počinje ispitivanje svakog ponaosob za koga je glasovao unatoč tome što je glasovanje TAJNO. Tim postupcima narušava građanska prava svakog zaposlenika. Započinje dijeljenje djelatnika na ˝NJENE i ONI KOJI TO NISU˝. Nepodobni bivaju sustavno diskriminirani (nelojalnim djelatnicima zaposlenim na određeno vrijeme dijeli otkaze,ne poštuje pedagoške standarde prilikom podjele nastave , te onemogućuje kontinuirano vođenje nastave, a to se najviše odražava na učenike.; uskraćuje stručno usavršavanje pojedinim kolegama, pregrađuje knjižicu i izbacuje čitaonicu u neprimjeren prostor koji ne odgovara pedagoškim standardima propisanim Zakonom o knjižnicama. Ucjenjuje, prijeti, ismijava kolege na sjednicama,uskraćuje im pravo govora, tko god nešto pita biva ušutkan i ismijan.

Ogorčeni djelatnici obraćaju se prosvjetnoj inspekciji koja pronalazi nepravilnost u glasovanju predstavnika roditelja pri Školskom odboru. Ravnateljici je, zbog proceduralne pogreške, uskraćena suglasnost ministra na što se ona žalila. Žalba je odbijena te ravnateljica, nakon što joj je istekao mandat 31.8.2016., biva proglašena od strane Školskog odbora vršiteljicom dužnosti, iako se dan danas lažno predstavlja u javnosti.

Osim prosvjetnoj inspekciji, obraćamo se i Upravnom odjelu za prosvjetu OBŽ,MZOS,AZOO i NSZSSH. Nažalost, bezuspješno. Jasan je potpuna podrška lokalne politike, zapošljava se po direktivi viših institucija koje podržavaju navedenu v.d.

Član Školskog odbora /IZ REDA OSNIVAČA/ zapošljava svog punca za domara.. papirnato se vrši MIJENJANJE AKATA ŠKOLE I POGODOVANJE. U međuvremenu je izabrana DESETA tajnica Škole, ˝najbolja od svih˝ ..firma supruga radi (možda je slučajnost!/)  poslove i plastičnu stolariju ma zgradi Škole. Šutnja, šapat, muk …jedino je važno ostaviti privid savršene Škole.

Također gospođa v.d. uzima intelektualne  usluge – odvjetnika za zastupanje /poreznim/ novcem za osobnu korist i održanje na vlasti. Postavlja se logično pitanje .. TKO TO PLAĆA ?

Jedini je cilj biti ravnatelj do mirovine,sačuvati fotelju pod svaku cijenu, pa makar se pri tome morala služiti svim raspoloživim sredstvima,a na štetu učenika i čitavog kolektiva.

Ogorčeni se djelatnici pitaju do kada će se tolerirati neprikriveni nepotizam, korupcija i mobing …

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR