Connect with us

BiH

LOKALNI IZBORI U BIH: U tijeku je upis birača iz inozemstva, registracija do 19. srpnja

Published

on

izbori-627x330Podsjećamo na obavijest Središnjeg izbornog povjerenstvg BiH koje je prije točno dva mjeseca obavijestilo državljane BiH s pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjegle osobe da je u toku upis birača za glasovanje iz inozemstva na Lokalnim izborima u BiH koji će se održati u nedjelju, 02. listopada 2016. godine. Registracija traje do 19. srpnja ove godine.

 [ad id=”93788″]Središnje izborno povjerenstvo BiH će svim osobama koje su bile registrirane za glasovanje iz inozemstva na zadnjim izborima 2014. godine na adrese dostaviti obrasce PRP2 koje oni popunjavaju i uz priloženu presliku jednog od važećih identifikacijskih dokumenata dostavljaju do 19. srpnja u Središnje izborno povjerenstvo BiH. Oni mogu i sami već sada preuzeti obrazac PRP1 s web stranice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, popuniti i uz popunjen obrazac priložiti presliku jednog od važećih identifikacijskih dokumenata i dostaviti u SIP BiH. To mogu uraditi elektronski na mail adresu [email protected] , na fax broj: 251-333 ili 251-334 ili putem pošte na adresu Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo.

Državljani BiH koji nisu bili registrirani za glasovanje iz inozemstva na zadnjim izborima a to pravo žele iskoristiti za Lokalne izbore 2016. godine koriste obrazac PRP1 u čijem sastavu je i naputak kako popuniti i koju dokumentaciju obezbjediti i na koji način dostaviti u Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je otvorilo dvije telefonske info linije putem kojih se mogu dobiti sve potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi s registracijom birača. Brojevi su 033/251-331 i 251-332. I aktivne su radnim danima od 8 do 16 sati.

Formulare možete skinuti OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari