Pratite nas

‘Londonska Bajka’ – ĆE BITI Šansa koja SE MOŽE pretočiti u dobru PRIČU

Objavljeno

na

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da je BiH već počela aktivnosti u vezi sa realizacijom novog pristupa EU prema BiH i ostalim zemljama regije, koji je najavio povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele.

Bevanda je rekao da je u radnu grupu, koja bi trebalo da unaprijedi ekonomiju u BiH, iz svojeg ureda imenovao čovjeka iz struke, koji je potpuno politički neutralan.

Fueleovo izlaganje u Londonu za mene nije bilo nikakvo iznenađenje, jer sam sa njim o tome imao sastanak 18. veljače zajedno sa entitetskim premijerima. Mi smo to već pokrenuli. Tražio sam da i ostali u tu radnu grupu imenuju ljude iz struke koji će lakše da iskoriste šansu za BiH koja je jasno prezentirana u Londonu. I oni su počeli da rade“, istakao je Bevanda sinoć za BHRT.

Prema njegovim riječima, sve će prvo biti rađeno na profesionalan način, a politika treba da dođe tek poslije, kad bude imala dobru podlogu od eksperata.

Onda će to biti šansa koja se može pretočiti u veoma dobru priču“, smatra Bevanda.

Prema njegovom mišljenju, umjesto punjenja proračunskih rupa izdavanjem trezorskih zapisa i obveznica, treba se fokusirati na novac iz realnog sektora, što će doprinijeti i punjenju proračuna.

Povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele najavio je u ponedjeljak, 24. veljače na konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u Londonu novi pristup EU prema ovom zapadnom Balkanu, čiji će glavni cilj biti ekonomske reforme i razvoj.

bljesak

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari