Connect with us

‘Londonska Bajka’ – ĆE BITI Šansa koja SE MOŽE pretočiti u dobru PRIČU

Objavljeno

on

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da je BiH već počela aktivnosti u vezi sa realizacijom novog pristupa EU prema BiH i ostalim zemljama regije, koji je najavio povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele.

Bevanda je rekao da je u radnu grupu, koja bi trebalo da unaprijedi ekonomiju u BiH, iz svojeg ureda imenovao čovjeka iz struke, koji je potpuno politički neutralan.

Fueleovo izlaganje u Londonu za mene nije bilo nikakvo iznenađenje, jer sam sa njim o tome imao sastanak 18. veljače zajedno sa entitetskim premijerima. Mi smo to već pokrenuli. Tražio sam da i ostali u tu radnu grupu imenuju ljude iz struke koji će lakše da iskoriste šansu za BiH koja je jasno prezentirana u Londonu. I oni su počeli da rade“, istakao je Bevanda sinoć za BHRT.

Prema njegovim riječima, sve će prvo biti rađeno na profesionalan način, a politika treba da dođe tek poslije, kad bude imala dobru podlogu od eksperata.

Onda će to biti šansa koja se može pretočiti u veoma dobru priču“, smatra Bevanda.

Prema njegovom mišljenju, umjesto punjenja proračunskih rupa izdavanjem trezorskih zapisa i obveznica, treba se fokusirati na novac iz realnog sektora, što će doprinijeti i punjenju proračuna.

Povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele najavio je u ponedjeljak, 24. veljače na konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u Londonu novi pristup EU prema ovom zapadnom Balkanu, čiji će glavni cilj biti ekonomske reforme i razvoj.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari