Connect with us

Komentar

Lošo o Oluji: Pusić nije hrvatska, nego ministrica Jugosfere pod britanskim utjecajem

Objavljeno

on

Povodom teze kako je hrvatska diplomacija teško pogriješila što nije uspjela organizirati nazočnost saveznika na vojnom mimohodu, ali i teza kako je to poraz hrvatske diplomacije, komentirao je za direktno.hr umirovljeni admirala Davor Domazet Lošo.

[ad id=”68099″]

Odbacio je tezu kako je hrvatska diplomacija poražena jer za tako nešto ona bi morala postojati.

“Vidite, ministrica vanjskih poslova, Vesna Pusić, uopće nije hrvatska ministrica nego ministrica regije tj. Jugosfere koja je još od 1914. godine pod utjecajem britanskih službi. One  su oduvijek protiv hrvatske suverenosti”, rekao je admiral Domazet Lošo.

pušić pusić“Zastrašujuća je inverzija koja nam se događa ovih dana. Hrvatska kao pobjednica u ratu se ponaša kao da je poražena, a Srbija koja je poražena ponaša se kao da je pobjednica. Posljedica je to politike našeg premijera, koji je jedan običan nerazumnik koji od Oluje radi vojnu kazališnu predstavu na otvorenom, što je definicija mimohoda. Opstruira se i vrhovna zapovjednica oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović, za koju uopće u protokolu proslave u Kninu nije predviđen govor, za sada. Opstruiraju se branitelji, kojih na proslavi neće biti, bit će samo stjegovi ratnih postrojbi iza kojih će stajati, prema protokolu, samo 180 branitelja”, ogorčen je admiral Domazet Lošo.

“Oluje je bila čin dobra, vrhunac ratne etike, kakva je poznat samo u literaturi (kod rimskog stratega Vergilija), ali nije bio poznat u praksi sve do Oluje. Mi smo čuvši za zapovijed Mile Martića o eveakuaciji srpskog stanovništva, osigurali odstupnicu, kako bismo spasili ljudske živote. Olujom smo spriječili  zločine u Bihaću, kakvi su u Srebrenici proglašeni genocidom.Nakon Hrvata, Oluju bi trebali slaviti i Srbi jer smo ih spriječili da ne učine genocid, pet puta veći nego u Srebrenici. Sljedeći koji bi je trebali slaviti su Muslimani zato što jer su Hrvati spriječili Srbe da ne učine genocid nad njima”, objašnjava admiral Domazet Lošo.

“Sramota je da se Oluja pretvara u operetne događaje. Za to su krivi Zoran Milanović i stručno i ministarski dvojbeni ministar obrane Ante Kotromanović”, zaključio je admiral Domazet Lošo.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari