Connect with us

Hrvatska

Lovas se prisjetio žrtava iz minskog polja

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, mještani srijemskog mjesta Lovasa prisjetili su se u nedjelju stradanja 21 Lovašanina koje su srpske paravojne postrojbe i JNA prije 29 godina natjerali u minsko polje.

Naime, nakon što su nekoliko dana ranije ušli u Lovas, pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na današnji dan 1991. godine izdvojili su skupinu od 51 mještana i natjerali ih u minsko polje na ulazu u Lovas, pri čemu je poginula 21 osoba, a 14 ih je ranjeno.

“Ratni zločin u Lovasu je zapravo zločin bez kazne. Neki od krivaca su umrli, a da nisu odgovarali, nekima se nije niti sudilo, a nekima se sudilo za ubojstvo puno manje ljudi nego što je trebalo. Nismo nikako zadovoljni, ali ne možemo tu puno učiniti. Sve je manje i svjedoka jer od tada je prošlo već 29 godina”, kazala je načelnica općine Lovas Tanja Cirba.

Podsjetila je kako je u općini Lovas u Domovinskom ratu ubijeno 90 osoba, od kojih troje u Opatovcu i 87 u Lovasu dok se traga za još jednom osobom. (Hina)

Lovas – ‘Naredili su nam da šetamo minskim poljem, cijelo vrijeme držali su nas na nišanu’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari