Pratite nas

Komentar

Lučić: ‘Antihrvatska histerija u Sarajevu ne jenjava ni nakon izbora’

Objavljeno

na

U sinoćnjoj emisiji “Mreža” Federalne televizije, bivši predsjednik Arhivističkog udruženja BiH Izet Šabotić ustvrdio je kako su dr Ivo Lučić i dr Miroslav Tuđman “oteli” 10.000 kutija arhivske građe HZ HB i HVO-a koja se danas nalazi u Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Domovinskog rata u Zagrebu.

Zamoljen da komentira ove tvrdnje dr. Lučić je u izjavi za Hrvatski Medijski Servis kazao kako odavno ne gleda Federalnu televiziju niti njezine propagandne emisije, no očito je, dodao je, kako “antihrvatska histerija u Sarajevu ne jenjava ni nakon izbora”. Optužbu izrečenu u emisiji Mreža FTV-a dr Lučić naziva “čistom klevetom”.

-Radi se o čistoj kleveti. Teško me išta više može iznenaditi, ali je, ipak, neobično da Šabotić, koji je sveučilišni profesor i povjesničar može takvo nešto izjaviti bez prethodne provjere i makar nekakvog dokaza, kazao je dr Lučić za HMS. Naglasio je kako nije imao nikakve veze, niti ikakva dodira s navedenom dokumentacijom, a još manje s njezinim prebacivanjem u Zagreb, jednako kao ni dr. Miroslav Tuđman.

– Ipak, unatoč svemu, ta je dokumentacija sačuvana i dostupna za razliku od dokumentacije Republike BiH, Predsjedništva, Vlade ili Armije RBiH, kaže dr Lučić.

Ističe kako je čudno da se arhivisti iz Sarajeva i Tuzle ne brinu o toj dokumentaciji i ne pokušavaju je učiniti dostupnoj znanstvenoj i uopće zainteresiranoj javnosti.

-Tako bismo bili puno bliže istini o proteklom ratu, njegovim uzrocima i posljedicama, a o stvarnom stanju puno govori i to što su u Sarajevu izgubili i Daytonski sporazum, kaže dr Lučić za HMS.

U Sarajevu je prije pet godina tijekom prosvjeda zapaljen i Arhiv BiH. Upitan koliko je arhivska građa sigurna i kakvo je stanje arhiva u BiH, dr. Lučić kaže da je veliki dio građe nesređen i time nedostupan.

– To se posebno odnosi na građu od 1945. do 1990., što znanstvenicima onemogućava istraživanje tog razdoblja. Tu prije svega mislim na građu važnijih republičkih institucija i Saveza komunista. Također, za razliku od Hrvatske, Slovenije i drugih europskih zemalja, koje su bile pod komunističkom vlašću građa UDBE, odnosno SDB Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine je još uvijek nedostupna znanstvenicima. Ona još nije ni predana arhivima, upozorava.

Pored svih navedenih problema s arhivskom građom u BiH, FTV se bavi arhivskom građom HVO-a. Upitan zbog čega dr. Lučić kaže kako se “želi stvoriti još jedna afera i održavati antihrvatsku histeriju, kojom se Federalna televizija i politika koja iza nje stoji, hrane”. Sugovornik HMS-a tvrdi kako ni jednima ni drugima nije do arhivske građe.

-Od 1995. do danas u BiH nije napisan ni jedan ozbiljan znanstveni članak, a kamo li knjiga o proteklom ratu, utemeljen na arhivskoj građi. Ali je zato objavljeno na stotine propagandnih publicističkih djela i “sjećanja” kojima se pokušalo “popraviti prošlost”. Na jeftinoj propagandi ne nastaje ozbiljna historiografija kao što se na lažima ne mogu graditi mir i suživot, zaključio je dr. Ivo Lučić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Rat nije gotov, borba se vodi dalje samo na drugoj razini

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska diaspora je u 20 godina od 1990 do 2011 dala 100 milijardi dolara za obranu Hrvatske. Da Hrvatskog iseljeništva nije bilo ja danas ovdje ne bi stajao jer ne bi čime imao efikasno braniti Hrvatsku. Ali rat nije gotov, borba se vodi dalje samo na drugoj razini.

Današnje mainstream medije stvaraju lažnu percepciju kroz laži i poluistine. Hrvatska predsjeda 2020 Europskom Unijom, ali što čeka EU 2020 godine?

Stručnjaci koji su predvidjeli ekonomsku krizu 2008 godini vide početak ekonomskog kolapsa u trećem kvartalu godine 2020. Nemojte očeljavati, moramo vratiti duh Hrvatskog zajedništva jer onda smo nepobjedivi na svim poljima i nitko nam nije ravan, komentirao je Željko Glasnović.

 

Glasnović: Kroz medije jugozomboidi definiraju što su ljudska prava

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kakav to katolik osuđuje čin kojeg blagoslovi Utjelovljeni Bog, Sveta Katolička Crkva i Papa

Objavljeno

na

Objavio

media servis

Velika se buka digla ovih dana, naravno opet oko neke  stvari  koja nije od suštinske važnosti. Riječ je o izjavi Predsjednice RH da bi Bandiću u zatvor donijela kolače. Odmah  su angažirani kojekakvi društveno-politički radnici koji su svoj zanat  ispekli što u komunizmu što u detuđmanizaciji i osudili tu izjavu koja zapravo ne može biti normalnija nego što jest.

Nije nikakvo čudo što su zbog ovakve izjave Predsjednicu  napali komunisti, sotonisti i  slični antikristi, nego i  neki koji bi se prodali pod velike kršćanske vjernike, neke koji pjevaju da  im vjera svetinja dok u drugoj ženi poručuju da se mani Očenaša. Takvi ljudi samo glume vjernike, jer je  očito da niti idu u Crkvu niti čitaju Sveto Pismo jer da to čine onda bi se, prije nego što osude jednu normalnu izjavu, zapitali što bi Isus rekao o tome.

A Isus je o tome rekao u  Evanđelju po Mateju, u poglavlju 25:

“Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva.

“Tada će kralj reći onima sebi zdesna: `Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.”

Tada će mu pravednici odgovoriti: `Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?` A kralj će im odgovoriti: `Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!`”

Zatim će reći i onima slijeva: `Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!`”

Tada će mu i oni odgovoriti: `Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te? Tada će im on odgovoriti: `Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.” I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni. (Mt, 25. 31. – 46.)Kristove rječi su jasne. Zatvorenike  treba posjećivati. Najveći teolog 21. stoljeća Joseph Ratzinger još dok je bio Papa Benedikt XVI  tijekom svog posjeta rimskom zatvoru Rebibbia rekao je slijedeće:

Papa je govor započeo rečenicom iz Matejeva evanđelja: “Bijah u tamnici, i dođoste k meni”. “To su riječi o posljednjem sudu, a te Gospodinove riječi, u kojima se poistovjećuje sa zatvorenicima, zacijelo izražavaju smisao mojega posjeta. Gdje god ima gladnih, stranaca, bolesnika, zatvorenika, tamo je i Krist koji očekuje naš posjet i pomoć. A to je glavni razlog što sam ovdje, da se možemo moliti, razgovarati i čuti. Crkva oduvijek smatra posjet zatvorenicima djelom milosrđa, a to znači da se za zatvorenika ima naći vremena i prostora u vlastitoj kući, prijateljstvu, zakonima i u gradu. Želio bih porazgovarati sa svakim od vas, ali to nažalost nije moguće, ali svima želim reći da vas Bog ljubi neizmjernom ljubavlju i da ste uvijek njegova djeca. I sam je Sin Božji, Gospodin Isus, iskusio zatvor i bio priveden na sud i osuđen na užasnu smrtnu kaznu”, kazao je Benedikt XVI.
(Izvor: http://www.rmb.hr/gdje-god-ima-zatvorenika-tamo-je-i-krist-koji-ocekuje-nas-posjet-i-nasu-pomoc/ )

Prema tome, ako Isus  Krist i Papa Benedikt XVI kažu da je posjet zatvorenicima ne samo čin  koji je  za pohvalu, nego i uvjet  za ulazak u Kraljevstvo Božje, valja se zapitati kakav to katolik (možda onaj koji se ”tri puta ženio”) koje  povodeći se  za notornim sotonjarskim marxistima osuđuje čin kojeg blagoslovi Utjelovljeni  Bog, Sveta Katolička  Crkva i  Papa koji je sad doduše Emeritus ali je svoju izjavu dao kad je bio Papa na Petrovoj stolici?

Dakle, komunisti, anarhisti, sotonisti, soroševci i slični mogu napasti  takvu izjavu Predsjednice Kolinde  Grabar Kitarović, ali pravi kršćani, pravi katolici to nikad neće učiniti jer njima su poznati kanoni  i tradicija Katoličke Crkve, teološki pogled na tu temu i  ono najvažnije, učenje Spasitelja i Otkupitelja  Isusa Krista o toj temi…

Predrag Nebihi

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari