Pratite nas

‘Ludi milijunaš: Previše idiota posjeduje novac, ja ga ne trebam!

Objavljeno

na

Klaus Zapf, poznatiji kao “ludi milijunaš”, unatoč basnoslovnom bogatstvu koje je zaradio svojom tvrtkom za selidbe, živio je kao podstanar i trošio manje od 300 dolara mjesečno.

Iako je njegova je tvrtka poslovala u čitavom svijetu i donosila mu milijune, Zapf je skupljao plastične boce, svoj novac neprestano dijelio drugima i kupovao u supermarketima kao i svaki prosječni građanin.

Posao sa selidbama započeo je 1975. godine, kupivši jedan stari kombi koji čak nije znao ni voziti pa je zaposlio vozače, a on je sam u početku iskrcavao i ukrcavao namještaj. No, zbog svojeg je socijalističkog pristupa u kojem je isticao važnost kolektiva i brige za radnika, uskoro postao popularan i omiljen. Njegov je moto glasio: “Kompanija Zapf vlasništvo je njenih radnika”.

Unatoč ogromnom bogatstvu koje je stekao zahvaljujući kapitalističkom sustavu, ostao je vjeran svojim socijalističkim uvjerenjima. Tako je na ulazu u sjedište svoje kompanije Zapf Umzuge postavio ogromnu Lenjinovu skulpturu u znak odanosti svom heroju i njegovoj filozofiji. Svoja je socijalistička uvjerenja stalno isticao u vođenju tvrtke koju je opisivao kao “mjesto na kojem se svakodnevno liječe zablude o veličini”, a nazivao “zapadno-berlinskim kolektivom za selidbe”. Ipak, unatoč tim antikapitalističkim stavovima, postoje tvrdnje da je Zapf u vođenju kompanije zapravo bio diktator, kako prenosi Daily Mail.

Zapf je umro prošli tjedan od srčanog udara, u 62. godini života, na svom trećem medenom mjesecu, ostavivši golemo bogatstvo koje bi najvjerojatnije trebale naslijediti njegova supruga i kći. U vrijeme kada je umro njegovo je bogatstvo procijenjeno na 10 milijuna dolara, a njegova tvrtka u ovom trenutku broji 600 zaposlenih.

Teško je te cifre povezati s činjenicom da je Zapf trošio manje od 300 dolara mjesečno, te se oblačio poput američkog bitnika iz ’60-tih godina. U intervjuu prošle godine “ludi milijunaš” je kazao: “Ne treba mi novac, on čini ljude nejednakima; previše je idiota okolo koji imaju novca, ne treba svijetu još jedan”. – See more at: http://www.pogled.ba

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari