Pratite nas

Pregled

Luka Podrug: Komunizam je najveće zlo u povijesti

Objavljeno

na

U emisiji Bujica gostovao je pravaški političar Luka Podrug.

[ad id=”93788″]

Što je prava istina o spomeniku u Splitu? 

Bila mi je čast biti jučer uz hrvatskog ministra Hasanbegovića. Ostojić je poslao postrojbu koji su kao zadnji zločinci došli srušiti spomenik. Pozivam novog ministra MUP-a da pokrene istragu za one koji su to učinili. Do sada su to radili samo četnici, ovdje to nisu napravile marginalne skupine već tadašnja zločinačka prošla vlast. Napravite ono za što ste izabrani. Očekujem sve izabrane da se poklone ovom spomeniku i omoguće da ga naprave u cijelosti.

Dio sam Domoljubne opcije, svojim glasom i angažiranjem činili smo sve da smijenimo onu zločinačku vlast. Nikome više ne želimo davati kredit da ne preuzme stvari u svoje ruke. Pitam ih za rezultate, zašto HRT ne prati hrvatskog ministra u Split?

Krije li se možda zec koji je iscrtao svastiku u istom grmu?

Hrvatskoj treba donijeti zakon protiv zaborava. Sve je organizirano iz SDP-a. Slično se događa, bit će pitanja, taj KOS-ovski rukopis. Pitam i Predsjednicu i Premijera zašto tolerirate one koji opstruiraju Hrvatsku?

DORH povisuje kaznu Šimuniću, policija raspiše nagradu za počinitelja svastike, Merčep je osuđen nakon četiri godine progona. HDZ-u možda netko podvaljuje. Nema kontrole nad pravosuđem.

Mi smo ili naivni ili prevareni. Domoljubi ne znaju napraviti ono što ljevičari rade. Od ’90-e nikada ne preuzimamo vlast. Bili smo uvjereni da smo sazreli i da ćemo preuzeti vlast. Kako je moguće da u vrijeme zločinačkog bivšeg režima Šimunić dobije kaznu zbog ‘Za dom spremni’. Uzdam se da će Domoljubna koalicija preuzeti vlast, ako ne može, bolje je da ide na nove izbore. Nema četnika koji zlo i zločine nije napravio koje hrvatski sud neće naći način osloboditi.

Index je objavio tekst o tvrtki generala Norca, ne dopuštaju mu da hrani svoju obitelj

Index, to obavještajno podzemlje vrijeđa osjećaje katolika, a Vijeće koje zabranjuje jednoj televiziji, to isto Vijeće i dalje stoji. Zašto Rakić i dalje stoji? Zašto to nije na dnevnom redu? Zašto procedura nije provedena? Sad nam se rugaju, a mržnja iz njih izvire. Mi kad govorimo o istini, mi stradavamo za nju. U tom zaglupljujućem medijskom prostoru, se rugaju. Ja tražim od ljudi da se napokon počnu ponašati da ne naprave ono što je napravio Sanader. Dobio je glas i onda provodio potpuno drugačiju politiku. Ako misle u kojem smislu ići tim smjerom bolje raspustiti Sabor. Smanjit ću kritiku na ovu vlast zbog ministra Hasanbegovića.

Hasanbegović je položio vijenac poginulim pripadnicima IX-e bojne HOS-a iz Splita

luka podrug bujicaIza toga je tuga doći u Zagreb i vidjeti da jedan trg nosi ime Josipa Broza Tita. Opet će bit bali vampira. Pitam gdje će tko biti kad u Kumrovcu opet bude bal vampira.

Bio sam časnik hrvatske vojske, Lora je monstruozna konstrukcija. U Lori se stvorila slika o koncentracijskom logoru. U Lori nije bio nikakav logor, niti učilište. U Lori je zatvorenik udario stražara i pobjegao. To je sve što se dogodilo u Lori. Pozivam sve da u RH napokon krenu provoditi hrvatske zakone. Ne postoji četnik u Hrvatskoj kojega Vrhovni sud nije sposoban osloboditi. Studirao sam pravo, studenti uče kad netko učini više kaznenih djela oni se onda objedine. To je moderno, iscrpljujete ljude i njihovo zdravlje. Ja sam kao mlad čovjek uhićen u Nišu. Danas možete svakog zatvoriti i držati tri godine i nitko ne treba znati zašto se slučaj proglasi tajnim. U reformi pravosuđa uvedite odgovornost zbog zlouporabe položara policajcima, sucima.

Čuo sam da ste predložili zajedničku utakmicu Hajduk-Dinamo, cijeli profit ide Vukovaru.

Vjerujem da će se to dogoditi i da će svi zajedno pokazati zajedništvo. Ja vjerujem da će nova uprava Hajduka uz Dinamo prihvatiti ovo. Svi će na utakmici vikati zajedno ‘Za dom spremni’ i jedna i druga strana.

Snimka maturanata u Dubrovniku koji viču ‘Za dom spremni’ i slušaju hitove Marka Perkovića Thompsona i složno pjevaju.

Zabranjeno voće je naslađe voće. Imamo maturante koji prkose, što više njima braniš oni će po svom.

Imamo državu zahvaljujući Bogu i takvima kojima je to bio pozdrav. To je bio pozdrav svih nas. Apsolutno je da smo u poziciji da ovisimo o nekom redikulu i nekom portalu kao što je index. Tužno je vidjeti te momke koji su otišli različitim putevima, kad smo se okupili svi zajedno.

Tražili su od Karamarka da smjeni Hasanabegovića, on nije i sad mu napadaju obitelj.

Često nasjednemo. Treba pozdraviti odlazak u Bleiburg. Ne mogu prihvatiti činjenicu da igraju tuđu igru jer kod nas je oporba uvela ritam. Štite svoje privilegije, a mi to ne znamo braniti. Imaju privilegije otkako su se rodili. Komunizam je najveće zlo u povijesti. Umjesto da im se povuče crta, oni napadaju interpelacije. Pitam se tko je na vlasti.

Mesić napada Karamarka i kaže ‘zamislite da je moja žena sudjelovala u takvom nečemu’

Bavio sam se s njim bezbroj puta. U trenutku kad je Sanader došao na vlast, kad je Ostojić smijenjen, ogorčen što je toliko kažnjen da od ravnatelja policije postaje član Uprave, otkrio mi je da je Mesićev ured centar svih kriminalnih organizacija. Imam snimku na kojoj sam to rekao na televiziji, neka sad on to demantira.

direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Pregled

U Moskvi predstavljeno rusko izdanje knjige Zlatka Dalića ‘Rusija naših snova’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Rusko izdanje knjige Zlatka Dalića “Rusija naših snova“ predstavljeno je u petak u Moskvi, na dan kada je prije godinu dana počelo Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, na kojemu je hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Dalićem, ostvarila povijesni uspjeh.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, a s ciljem pozicioniranja Hrvatske na gospodarskoj i turističkoj mapi svijeta, Podravka, kojoj je Dalić brend ambasador, u Moskvi je priredila prigodan program uz promociju, te u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Hrvatskom turističkom zajednicom, okupila brojne uzvanike, među kojima je bio i izbornik ruske reprezentacije Stanislav Čerčesov.

Zlatko Dalić je tom prigodom rekao kako mu je bio poseban osjećaj doći u Rusiju i osvježiti sjećanja na veličanstven uspjeh, a veseli ga što je njegova knjiga sada dostupna i na ruskom jeziku kao “zahvala ruskom narodu na gostoprimstvu i svim lijepim trenucima koje nikada nećemo zaboraviti.“

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar podsjetio je na više od 50 godina dugu vezu Podravke i Rusije. “Sve je započelo s Vegetom, a danas su na stolovima naših potrošača u Rusiji omiljeni i brojni drugi naši proizvodi”, napomenuo je.

Iz Podravke je priopćeno kako su na promociji bili i Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti koje su objavile knjigu, bivši Vatreni Stipe Pletikosa i Ivica Olić koji su dio svoje karijere proveli u Rusiji, Tomislav Car, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tomislav Car, a na svečanosti je nastupio Petar Grašo.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

U pripremi stroži zakon o sportskim huliganima

Objavljeno

na

Objavio

Zbog suzbijanja nereda i nasilja koji često prate sportska natjecanja Ministarstvo unutarnjih poslova priprema izmjene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, i to tako da se znatno prošire ponašanja koja će se sankcionirati visokom novčanom kaznom od 1000 do 25.000 kuna, zatvorom do 60 dana i zabranom odlaska na utakmice, piše u petak Jutarnji list.

Policija predlaže da se ubuduće kažnjava već samo posjedovanje odjevnih predmeta za maskiranje. U Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima vratila bi se i djela sudjelovanje u tučnjavi i organiziranje tučnjave, zatim uništavanje stvari ili imovine manje vrijednosti, ali i odbijanje testiranja na alkohol i droge, navodi dnevnik.

I za ova ponašanja, ističe Jutarnji, sudovi bi mogli odrediti spomenute novčane kazne, do dva mjeseca zatvora, te najvažnije zabraniti odlazak na utakmice.

Iz obrasca prethodne procjene za nacrt prijedloga izmjene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, koji je MUP uputio na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, vidljivo je kako su policija i sudovi u nizu situacija koje vode u nered i nasilje na sportske susrete bili nemoćni zbog ‘rupa’ u zakonu.

Posebno se to odnosi na primjenu zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskom natjecanju koja se pokazala kao jedno od najefikasnijih sredstava za suzbijanje huliganizma, piše Jutarnji list. Dnevnik navodi da bi se i za razbijeno svjetlo na autobusu koji prevozi navijače nasilnik ubuduće mogao oprostiti od odlaska na tribine.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari