Connect with us

Iz Svijeta

Lukašenko: Minsk će se boriti uz Rusiju samo ako netko napadne Bjelorusiju

Objavljeno

-

Foto: EPA

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je u četvrtak da će narediti svojim trupama da se bore zajedno sa saveznicom Rusijom samo ako neka druga zemlja pokrene napad na Bjelorusiju, izvijestila je državna novinska agencija Belta.

Lukašenko, koji je u više navrata negirao tvrdnje Kijeva i zapada da bi njegova zemlja mogla biti još više uvučena u rat u Ukrajini na strani Moskve, također je rekao da se planira sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak.

“Spreman sam boriti se s Rusima s teritorija Bjelorusije samo u jednom slučaju: ako samo jedan vojnik uđe na teritorij Bjelorusije da ubije moj narod”, rekao je Lukašenko na konferenciji za novinare u četvrtak, a prenosi Belta.

“Ako izvrše agresiju na Bjelorusiju, odgovor će biti najoštriji, a rat će poprimiti sasvim drugu prirodu.”

Bjeloruski je predsjednik rekao i da Rusija nikada nije tražila da Bjelorusije s njom krene u rat u Ukrajini.

Rusija je koristila Bjelorusiju kao polaznu točku za svoju invaziju na Ukrajinu prošle godine, pokrenuvši neuspjelu ofenzivu na ukrajinski glavni grad Kijev iz te zemlje.

Nedavne vojne aktivnosti i zajedničke vježbe zračnih snaga Rusije i Bjelorusije ponovno su potaknuli zabrinutost da bi Minsk mogao preuzeti aktivniju ulogu u ratu u Ukrajini. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas