Connect with us

Iz Svijeta

Lukašenko najavio razotkrivanje ‘spavajućih terorističkih ćelija’

Objavljeno

on

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko najavio je u petak razotkrivanje “terorističkih spavajućih ćelija” u Bjelorusiji za koje tvrdi da su povezane sa Zapadom i optužuje ih da su pripremale državni udar.

“Danas su razotkrivene spavajuće terorističke ćelije”, rekao je Lukašenko, prenosi njegova tiskovna služba.

On tvrdi da je “cilj tih ćelija, povezanih s Njemačkom, Ukrajinom, Sjedinjenim Državama Poljskom i Litvom, nasilno svrgavanje režima”.

Aleksandar Lukašenko je rekao da se ogroman broj oružja slijeva iz Ukrajine u Bjelorusiju i najavio da je naredio graničarima da zatvore granicu s Ukrajinom.

Na vlasti u Bjelorusiji gotovo 27 godina, Lukašenko je više puta optužio Zapad da želi “destabilizirati” njegovu zemlju kako bi smijenio režim.

Te izjave su uslijedile nakon što je Bjelorusija u ponedjeljak najavila svoju obustavu sudjelovanja u Istočnom partnerstvu EU i poziva svog veleposlanika iz Bruxellesa kao odgovor na europske sankcije uvedene zbog političke represije u zemlji.

Napetosti između Minska i Europljana se pojačavaju nakon povijesnih post-izbornih prosvjeda 2020. i represijom prosvjeda i zatim presretanjem zrakoplova i uhićenjem oporbenog novinara .

Bjelorusija se nalazi na vratima Europske unije i graniči sa članicama Poljskom i Litvom. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR