Connect with us

Iz Svijeta

Lukašenko preslaguje vladu, želi smanjiti birokraciju

Objavljeno

-

Foto: EPA

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je preraspodijelio ključne pozicije u vladi i predsjedničkoj administraciji u nastojanju da smanji birokraciju i potakne učinkovitost, prenosi u četvrtak državna novinska agencija BELTA

“Učinkovitost se mora pojačati do neslućenih razmjera ukoliko želimo preživjeti ovu ludu borbu”, rekao je Lukašenko.

Upozorio je novog šefa predsjedničke administracije, bivšeg veleposlanika u Rusiji Dmitrija Krutoja, “da se ministri moraju rastrčati i riješiti stvari”.

Istaknuo je da je preslagivanje nužno kako bi se zauzdala birokracija.

Kao novog ministra vanjskih poslova je imenovao Maksima Riženkova te poručio da se “ministarstvo vanjskih poslova mora reorganizirati i sabrati se”.

“Oni koji ne žele raditi treba otpustiti”, rekao je Lukašenko.

Riženkov, koji je učinkovito vodio predsjedničku administraciju, zamjenjuje na mjestu šefa diplomacije Sergeja Aleinika koji odlazi u parlament.

U vladi, Lukašenko je za zamjenika premijera postavio Jurija Šulejka, Aleksandra Jefimova za ministra industrije, a Anatolija Lineviča za ministra poljoprivrede, važnog sektora za Bjelorusiju.

Zemlja je ekonomski ovisna o Rusiji zbog sirovina, a kao saveznica Rusije se također našla pod sankcijama zapada zbog potpore Moskvi u ratu u Ukrajini. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas