Connect with us

Lupetanja u predizbornim priopćenjima

Published

on

SDP BiH optužio je Željka Komšića, svojeg nekadašnjeg člana i jednog od glavnih aduta za dobivanje simpatija izmorenih glasača u BiH da u svojim mandatima nije radio ništa da bude bolje Bosni i Hercegovini. Bila bi to uobičajena optužba da Komšić u većem dijelu svoja dva mandata nije bio član upravo stranke koja ga sada optužuje za nerad.

Dakle, matematičkim rječnikom, ako je A jednako B, a B jednako C onda je i A jednako C. Jednostavnim rječnikom, SDP – izgubljen u predizbornim šamaranjima priopćenjima – optužio je samog sebe za nerad.

ekremNo, nije to jedini primjer nespretnosti u predizbornim mlaćenjima praznih slama. Tako je primjerice nekadašnji premijer Hercegbosanske županije, predsjednik županijskog odbora HDZ-a 1990 Nediljko Rimac, optužio vlasti u toj županiji za sve loše iako on na čelu te županije nije samo nešto manje od godinu dana. A bio je također dva mandata.

Kako se približavaju izbori, stranke u svojim predizbornim priopćenjima, koja se od onih ”običnih” priopćenja razlikuju samo po doziranju optužbi na račun drugih, bave svim i svačim. Uglavnom se optužuju politički protivnici za nerad, za korupciju i za neizbježnu izdaju Bosne i Hercegovine. Govori se o podjelama, podvalama i prodajama. A kad nestane materijala, stranke se okrenu pravopisu, pa stranački igrači broje riječi u priopćenjima i prozivaju protivnike zbog ispuštenih slova u riječima.

Bilo kako bilo, do 12. listopada sve je manje vremena, a PR-vojska stranaka krenula je u ozbiljnu ofanzivu. Najviše će, naravno, trpjeti građani koji će, umjesto pravih programa i nuđenja rješenja, čitati kako se stranke optužuju, upiru prste jedni u druge napeti od nedostatka ideja za što zvučnije krivnje.

U blatu priopćenja valjaju se sve stranke bez iznimke, samo su nabrojani primjeri najsvježiji, a u ispadima prednjače uglavnom niže organizacije, pa se najviše nebuloza može iščitati iz županijskih ogranaka čija slova promaknu stranačkim očima na višim razinama.

U zemlji, gdje kazne i odgovornosti nema za ništa, pa ni za plakate koji na panoima stoje još od prošlih izbora iako se po zakonu trebaju maknuti mjesec dana nakon glasovanja, sve je moguće.

Tako nikoga nije iznenadilo ni to kada je u Mostaru, dok je u tom gradu još bilo izbora, HSP optužio političke protivnike da su im ukrali majice sa štrika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari