Pratite nas

Lustracija Hrvatske počinje s lustracijom HRT-a

Objavljeno

na

Napokon je netko prozvao HRT za njihov način rada koji ne služi hrvatskoj javnost i šteti cijeloj novinarskoj profesiji u Hrvatskoj. Za ove slučajeve HRT mora odgovarati.  Tražimo ostavku Petra Štefanića i Saše Kosanovića!

U cijelosti prenosi priopćenje Stožera za Obranu Hrvatskog Vukovara koji proziva uredništvo HRT-a:

Lustracija Hrvatske počinje s lustracijom HRT-a

Novinarka HRT-a i urednica dokumentarnih filmova o nevino optuženom generalu Anti Gotovini dobila je otkaz jer je navodno javno kritizirala program i kolege HRT-a zbog neprofesionalizma na dan kada je general Gotovina oslobođen. Cijela je Hrvatska tih dana o tome brujala, ali djelatniku HRT-a to je zabranjeno. Pravila HRT-a su takva. Prihvaćamo.

Sukladno istim pravilima tražimo otkaz Petra Štefanića i Saše Kosanovića.

Petar Štefanić svojedobno je, kao urednik svoje emisije kolegici navodno preuredio reportažu bez njezina znanja te ju takvu emitirao. To je protivno pravilima HRT-a (ali i etici i slobodi novinarstva).

Vidjevši uradak navečer na TV ekranu zvala ga je, tvrde naši izvori. Nije ga mogla dobiti. Nije ga navodno više nitko mogao dobiti, a na poslu se nije pojavio puna dva tjedna. Nije nikome, pa ni svome nadređenom rekao, da nekamo ide, da ga na poslu biti neće. Poslije, kad se ležerno vratio na posao, saznalo se da je otputovao na odmor. Pravila HRT-a kažu da se u slučaju nenajavljenog izostanka s posla dobiva otkaz – u roku od 48 sati.

Upravo se tih dana djelatnica arhive HRT-a razboljela. Kako, navodno, živi sama i kako, navodno, zbog bolesti nije bila u stanju odmah se javiti, te unatoč tomu što je, navodno, donijela i liječničku dokumentaciju, nakon isteka od 48 sati dobila je otkaz.

Saša Kosanović svojedobno je, navodno zato što je izuzetno miroljubiv, u zgradi HRT-a u sobi djelatnika produkcije HRT-a zaključao sebe i jednog producenta prijeteći mu, navodno, da ga neće pustiti iz sobe dok mu ne potpiše honorar. Treba li govoriti o pravilima HRT-a, ili o pravilima svemira?

Saša Kosanović tada nije imao završenu visoku školu i bio je zaposlen na neodređeno. Iako je HRT zbog navodnog viška tada masovno otpuštao zaposlenike na neodređeno (honorarce), Saše Kosanovića nisu se htjeli odreći te su ga, kao djelatnog novinara koji bez diplome radi reportaže u najutjecajnijim emisijama informativnog programa, zaposlili na najniži koeficijent – jer je to po pravilima HRT-a?!

Zahvaljujemo svim novinarima HRT-a, koji su se, barem na ovaj način, usudili progovoriti te ih pozivamo da to čine i dalje. Uskoro, nadamo se, i javno.

Ponavljamo, tražimo otkaz Petra Štefanića i Saše Kosanovića. Prema pravilima HRT-a. Za početak.

Nastavljamo s djelovanjem, jer lustracija Hrvatske počinje s lustracijom HRT-a.

S vjerom u Boga i hrvatski narod

Stožer za Obranu Hrvatskog Vukovara

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari