Connect with us

Vijesti

Ma kakav Krim!? Vukovar kao sunčan dan uoči oluje

Objavljeno

-

Dan lokalnih izbora u Vukovaru uglavnom prolazi mirno, ‘komšijski izborni turizam’ također prolazi nesmetano, glasači SDSS-a i Željka Sabe stižu s one strane Dunava, mnogi su već pristigli, kako bi podržali ‘svoje’, zapravo ne toliko svoje koliko je u ovom slučaju riječ o našima, dakle, da bi podržali, ‘svoje’, koji god to bili, kako ne bi pobijedili naši.

Ništa čudno, rekli bi neki, naime, izborni turizam u Vukovaru je valjda jedino što ovdje, u razrušenoj, zaboravljenoj, Slavoniji redovito uspijeva, nažalost, radi se tek o privremenom, sezonskom, ‘zapošljavanju’, kad bi toliko posla autobusne kompanije imale tijekom cijele godine Hrvatska i Srbija odavno bi bile europske gospodarske perjanice.

Nećemo, dok traju izvanredni lokalni izbori, o favoritima, iako se uglavnom zna, desna koalicija očekuje pobjedu u prvom krugu, govorimo, dakako, o mjestu gradonačelnika Vukovara, iako je dosadašnji gradonačelnik, koji zbog raznih nestašluka ima problema s USKOK-om, poručio da će pobijediti Crkvu, branitelje, građane, sve one koji su nešto drugo nego što on misli da bi trebali biti.

Neki govore o Vukovaru kao Krimu, nažalost, takve nebuloze šire i takozvani desni mediji, što je notorna glupost. Naime, svi znamo, ili bi barem trebali znati kad već Krim spominjemo, pod kojim je uvjetima Krim postao ukrajinski i kada, s druge strane, Vukovar nikada nije bio srpski grad, ali je bio grad u kojem su živjeli i hrvatski građani srpske nacionalnosti, dakle, Vukovar je oduvijek bio teritorijalno dio Hrvatske, eventualni Krim mogao bi biti samo Zemun, nipošto Vukovar. Dobro je poznato pod kojim je uvjetima, kada i kako, jedan ratni zločinac prije sedamdesetak godina Hrvatskoj oteo ono što je istočno od Vukovara, preko Dunava, a bilo je hrvatsko. Korelacije Vukovara i Krima uglavnom idu na ruku velikosrpskim fašistima koji također spominju Krim kad sanjaju o srpskom Vukovaru.

Tko god pobijedi danas na lokalnim izborima, pa čak ako to budu i oni koji Hrvatsku nikada nisu željeli, dakle, oni koji su bili na strani koja je srušila Vukovar, koja je od Vukovara napravila spaljenu zemlju u srcu Europe, Vukovar će ostati hrvatski grad. Srećom, ne postoji relevantna politička opcija u Hrvatskoj koja bi danas dopustila raspisivanje nekakvog referenduma o odcjepljenju Vukovara, pa čak to ne bi dopustila ni ona opcija koja se svom žestinom, snagom režima i medijskih suučesnika, bori protiv referenduma za koji su hrvatski branitelji prikupili gotovo 700 000 potpisa. Dakle, ne može u Hrvatskoj biti govora o referendumu koji bi išao za time da se odvoji jedan dio teritorija i pripoji nekome drugome, unatoč nebulozama srpskog vojvode, dobrog prijatelja Ive Josipovića, Tomislava Nikolića, o Vukovaru kao o srpskom gradu. Srećom, većina hrvatskih građana srpske nacionalnosti toga je itekako svjesna, ni oni ne bi podržali novu fašističku avanturu svojih vođa, budući da vrlo dobro pamte kamo su ih njihove vođe odvele prije dvadesetak godina.

O vukovarskim izborima malo se piše posljednjih sati, uglavnom se čekaju rezultati izbora. U slučaju da pobijedi, uz pomoć izbornih turista, opcija koju su pojedini mediji svesrdno podržavali posljednjih mjeseci dok je hrvatska policija trenirala strogoću prema hrvatskim braniteljima, budite uvjereni da će naslovnice tih istih, režimskih, medija biti prepune slavljeničkih, euforičnih naslova. Ukoliko se dogodi suprotno, ukoliko, dakle, pobijede oni koji su sakupljajući potpise za referendum dokazali da imaju potporu naroda mediji će ignorirati tu pobjedu, ili će razlog vlastitog poraza pokušati pronaći u fašistoidnim Hrvatima, koji mrze sve i svakoga, najviše, naravno, Srbe.

Ukratko, Vukovar danas podsjeća na prekrasan dan uoči oluje, nebo je navodno vedro, bez trunka oblačka iznad Dunava, no, promjena vremena osjeti se u zraku. Narod jednostavno zna i bez meteorologa.

by Ivana, Tinolovka.news

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari