Connect with us

Iz Svijeta

Macron ‘ne sumnja’ da će Rusija zlonamjerno ciljati organizaciju olimpijskih igara

Objavljeno

-

Foto: Hina/AFP

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je u četvrtak da “ne sumnje” da će Rusija zlonamjerno ciljati Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta, i to “u informativnom smislu”.

“Nemam nikakvih dvojbi, uključujući informacije”, rekao je Macron odgovarajući na pitanje novinara misli li da će Rusija pokušati ciljati Olimpijske igre.

Macronovi komentari, izrečeni povodom inauguracije novog olimpijskog vodenog centra, predstavljaju njegovo najeksplicitnije priznanje do sada da postoje strane prijetnje sigurnosti ili glatkom odvijanju Igara.

“Rusija svaki dan potpiruje činjenicu da nismo mogli učiniti ovo ili ono, pa bi to bio rizik”, kazao je Macron tijekom inauguracije olimpijskog centra za vodene sportove u Saint-Denisu, u predgrađu Pariza.

“To je i razlog zašto se moramo držati. Čvrstoća, samopouzdanje, odnos s istinom snaga su demokracija i velikih nacija”, dodao je.

Olimpijske igre u Parizu će se održati usred složene globalne pozadine, s ruskim ratom u Ukrajini i sukobom Izraela s Hamasom u Gazi koji kompliciraju napore da se očuva sigurnost Igara. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari