Connect with us

Iz Svijeta

Macron upozorava da se ne zatvaraju granice u EU-u zbog koronavirusa

Published

on

Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je u petak da se ponovno ne zatvaraju granice između država članica EU-a, smatrajući da je to kontraproduktivno i neučinkovito protiv širenja koronavirusa.

Dan nakon što su francuske vlasti proširile crvene zone kao bi obuhvatile velike dijelove južne Francuske, Macron je pozvao na europsku koordinaciju i zajedničke pristupe lokalnim žarištima.

„Zatvaranje granica između dviju zemalja nema smisla kada postoje žarišta, područja aktivne cirkulacije kako ih sada nazivamo, koja su jasno identificirana”, ustvrdio je tijekom posjeta jednoj farmaceutskoj tvornici.

Europa ima milijune prekograničnih radnika, neki od njih kreću se između dviju nezahvaćenih regija u različitim zemljama, i bilo bi „apsurdno” ograničavati „svakodnevni život, ekonomski život”, upozorio je.

Macron je rekao da je o tome razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel tijekom njezina posjeta njegovoj ljetnoj rezidenciji na jugu Francuske prošli tjedan te da očekuje da će se na tom pitanju još raditi u danima koji dolaze.

„Radit ćemo u danima koji dolaze kako bismo postigli napredak u tom pitanju”, rekao je.

„Nemojmo ponoviti pogreške iz ožujka u vezi tog pitanja. To je kontraproduktivno i prije svega neučinkovito u borbi protiv širenja virusa”.

Francuska je u četvrtak prijavila 6111 novozaraženih, najviše od kraja ožujka, kada je već bila dva tjedna u strogoj karanteni koja je potrajala 55 dana. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari