Pratite nas

Iz Svijeta

Mađari imaju pravo znati EU planove o migracijama

Objavljeno

na

Predsjednik parlamentarnog kluba vladajuće mađarske stranke Fidesz Mate Kocsis izjavio je kako su uredi briselskih diplomata puni planova da se Europa pretvori u kontinent migranata, a sve na osnovu plana Georgea Sorosa, kao i da Mađari imaju pravo da budu upoznati sa tim planovima.

On je na konferenciji održanoj u okviru trodnevnog skupa grupe Fidesz – Kršćansko demokratska stranka na jezeru Balaton izjavio kako ti planovi podrazumjevaju obavezne kvote, obuzdavanje prava država članica da zaštite vlastite granice, trostruko povećanje fondova Sorosevih organizacija, legalizaciju ekonomskih migracija i kažnjavanje zemalja koje su protiv migracija, prenosi agencija MTI.

Kocsis je rekao da vladajuća koalicija želi da zaštiti granice Mađarske, kulturu i tradiciju.

‘Zaštitimo granice ogradama’

“Želimo da živimo u Europi ravnopravnih država koje surađuju. Europa bi trebala pripadati Europljanima i moramo  zaštititi naše granice ogradama”, rekao je Kocsis.

Mađarska je postrožila politiku prema migrantima, a Parlament ove zemlje je sredinom prošle godine odobrio set  zakona usmjerenih prema “nevladinim” organizacijama ili pojedincima koji pomažu neregistriranim migrantima.

Set zakona omogućava Vladi da uhiti ili zabrani rad organizacijama koje pomažu migrantima i koje predstavljaju prijetnju po nacionalnu sigurnost.

Izglasavanje zakona, poznatog kao “Stop Soros“, bilo je jedno od glavnih obećanja tijekom predizborne kampanje aktualnog premijera i predsjednika najmoćnije stranke Fidesz Viktora Orbana.

Orban: Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari