Connect with us

Događaji

Viktor Orban: Ugrožene su naše granice… pregazit će nas!

Objavljeno

on

Države članice Europske unije bit će prisiljene da se zaštite od prijetnje masovne migracije dok ne stvori jedinstven stav o tom problemu. Naše granice su pod prijetnjom, a naš život temelji se na poštivanju zakona- naglasio je mađarski premijer Viktor Orban dok je tražio podršku parlamenta za korištenje vojske na granici.

[ad id=”68099″]

Ugrožene su naše granice, naš život utemeljen na poštivanju zakona… i cijela Europa. Pregazit će nas, rekao je Orban u govoru u parlamentu. Istaknuo je da Mađarska svojim pristupom migracijskoj krizi štiti europsku obitelj.

Mađarska je cijenjena članica velike europske obitelji tisuću godina i njezina je povijesna i moralna dužnost da štiti Europu. Štiteći svoje granice, Mađarska štiti također Europu, rekao je, kako prenosi MTI.

Ponovio je da kvote za migrante koje predlaže Bruxelles nisu “europski akcijski plan” jer prvo treba zaštititi granice i zaustaviti priljev migranata.

Mađarska se bori na dvije fronte, jer se uz zaštitu granica mora boriti i protiv “kratkovidne europske politike”, kazao je. Europa ne može riješiti probleme cijelog svijeta, “ne može izdržavati sve ekonomske migrante”, dodao je.

Orban je pozvao sve parlamentarne stranke da podrže vladinu politiku uoči glasovanja o prijedlogu vladajuće stranke da se na zaštiti mađarskih granica angažira vojsku.

Mađarska izdala upozorenje ilegalnim migrantima u libanonskim novinama

Mađarska vlada danas je  u libanonskim dnevnim novinama An-Nahar objavila i oglas u kojem upozorava izbjeglice da ne ulaze u Mađarsku ilegalno, prenosi Daily Star.

U oglasu preko cijele stranice stoji kako su Mađari gostoljubivi no da poduzimaju najstrože moguće akcije protiv onih koji pokušavaju ilegalnim putem ući u Mađarsku.

-Ilegalni ulaz preko granice je zločin koji se kažnjava zatvorom. Ne slušajte krijumčare ljudima. Mađarska neće dopustiti ulazak ilegalnim imigrantima na svoj teritorij- stoji u oglasu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR