Pratite nas

Istaknuto

Mađarska planira uništenje i izbacivanje svih Sorosevih nevladinih organizacija iz države!

Objavljeno

na

Mađarska planira uništenje i izbacivanje nevladinih organizacija vezanih uz milijardera George Sorosa i to upravo sada kada će Donald Trump ući u Bijelu kuću!

Mađarska će upotrijebiti “sve raspoložive alate” da izbace financijera brojnih nevladinih organizacija Georga Sorosa (rođenog u Mađarskoj).

Oni smatraju da te nevladine udruge “služe globalnim kapitalistima i traže političku korektnost na račun nacionalnih interesa”, rekao je Szilard Nemeth, potpredsjednik Fidesza.

“Osjećamo da postoji prilika za to, zbog međunarodnih okolnosti, prije svega izbora Trumpa“ prenijela je Nemethove riječi državna novinska agencija MTI.

Orban je bio prvi europski lider koji je javno dao potporu Trumpovoj kampanji, ignorirao kritike Europske komisije i američkog predsjednika Baracka Obame da u Mađarskoj gradi „neliberalnu državu“ po uzoru na autoritarne režime, uključujući Rusiju, Kinu i Tursku.

U 2014. godini, Orban je osobno naredio državne revizije agencija i udruga koje se financiraju iz Norveške i istaknuo da je većina civilnog društva koje se financira iz inozemstva “poklopac za plaćeni politički aktivizam”.

Orban i njegova vlada često su isticali da je uspostava novog svjetskog poretka podržavana od Sorosa, pobornika Demokratske stranke (SAD) sa širokom mrežom organizacija i nevladinih udruga koje promiču „demokraciju“ u nekadašnjoj komunističkoj istočnoj Europi.

Trump je također, kao i Orban, optužio 86-godišnjeg milijardera Sorosa da je dio “globalne strukture moći koja je odgovorna za ekonomske odluke koje pljačkaju radničku klasu (SAD-a op.), otimaju bogatstva od vlastite zemlje i stavljaju novac u džepove nekolicine velikih korporacija i političkih subjekata “.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari