Connect with us

Komentar

Mađarski birači ne žele slušati Europu

Objavljeno

-

Na izborima u Mađarskoj uvjerljivo su pobijedili Viktor Orbán i njegova stranka Fidesz – eto šoka za europsko ljevičarstvo, premda se takav ishod mogao očekivati.

Nego, zašto sad mediji i političari u EU Orbána ne bi malo pustili na miru i pljuskali po neposlušnom mađarskom narodu koji se oglušio na harangu protiv svog lidera?

To je nevolja, narod ne želi slušati Europu koja ga je godinama preko banaka perušala, a onda se pojavio Orbán koji je odlučno rekao – dosta! – i tako zaslužio etiketu nacionalista, desničara, gušitelja ljudskih prava i slobode medija.

Nezamislivo je da, na primjer, Hrvatska zabrani stranim bankama iznositi golemi profit iz Hrvatske, da ih prisili na investicije u našoj zemlji, smanjenje kamata ili da, ne daj Bože, banke pokuša nacionalizirati te da slično pokuša obuzdati vlasnike Plive, Ine, telekomunikacija… Uslijedili bi protuudari iz Bruxellesa i “miljenica Europe”, kako su svojedobno našu zemlju nazvali sluganski političari, pretvorila bi se u desničarsku rugobu.

Stoga svaka čast Orbánu i Mađarima, premda su nam oteli Inu, ali oteli su je zahvaljujući upravo političarima koji su nas izručili grabežljivoj Europi koja nas je opljačkala kao nitko u povijesti.

Milan Ivkošić / Večernji list

Orban: Demokršćanska politika nije prošlost, ona je budućnost!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas