Connect with us

Pregled

Mađarski ministar vanjskih poslova Szijjarto u posjeti BiH, uručuje donaciju PCR testova

Objavljeno

on

Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu i tom prilikom uručiti donaciju Nacionalnog generalnog direktorata za bolnice Mađarske Bosni i Hercegovini, koja se sastoji od 40.032 komada PCR testova proizvođača Maccura vrijednosti 163 850 976 mađarskih forinti.

Ministar Szijjarto simbolično će uručiti testove ministrici civilnih poslova BiH Ankici Gudeljević i predstavnicima nadležnih zdravstvenih vlasti entiteta i Brčko distrikta.

Simbolična primopredaja bit će izvršena po slijetanju ministra Sijarta na Aerodrom Sarajevo. Tijekom boravka u Sarajevu, ministar Szijjarto će imati i bilateralni sastanak s ministricom civilnih poslova BiH Ankicom Gudeljević, a bit će potpisan i Memorandum o razumijevanju u oblasti sporta između Ministarstva za ljudske kapacitete Mađarske i Ministarstva civilnih poslova BiH.

Također, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske sastat će se tijekom jednodnevnog posjeta BiH i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministra i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković. Nakon sastanka ministara u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, bit će održan i sastanak delegacija dvaju ministarstava. (Fena/K.)

Peter Szijjarto: Hrvatska je stala uz Mađarsku, nećemo to nikada zaboraviti

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

error: Hvala!!