Connect with us

Kolumne

Maestro pokažite im tko je Božji dar, a ne podvala udbine kuhinje

Objavljeno

on

Za pretpostaviti je da Tomislav Karamarko nakon izborne noći proživljava svoje najteže trenutke u svojoj osebujnoj političkoj karijeri, jer nakon što su ga već viđenim medijskim harangama pokušali od pobjednika svih izbora napraviti političkim mrtvacom sada mu se pokušava nametnuti aferu konzultantica i izglasati nepovjerenje.

[ad id=”93788″]

Osim ministra Kulture Zlatka Hasanbegovića koji je istaknuo kako se protiv Tomislava Karamarka vodi specijalni rat svi drugi drže se previše rezervirano i čekaju krajnji ishod, a preživi li Tomislav Karamarko ovaj napad na svoju obitelj u što sam uvjeren da hoće kao i svaki put do sada, jer nije od jučer u politici da ne zna što radi i da je pod budnim okom partije tada će se svi ponositi svojim predsjednikom. U suprotnom priklonili bi se novom vođi kako bi preživjeli kao i svaki put do sada.

U trenucima kada je Tomislav Karamarko potvrdio svoj novi mandat na čelu HDZ-a sa nešto više od 90.000 glasova, a uoči Izbornog Sabora na kojem se biraju zamjenik stranke, potpredsjednici, članovi predsjedništva i članovi Središnjeg odbora u SDP-u su se potrudili kako bi Izborni Sabor HDZ-a stavili u drugi plan i diskreditirali prvog potpredsjednika Vlade RH. Time bi onesposobili najjaču stranku hrvatskog naroda, jer bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske što pokazuje upravo pakao koji proizvodi SDP uz pomoć otvorenog medijskog prostora. Da partija čini udar na najjaču kariku Vlade RH pomno isplanirano svima nam je jasno, jer kao što vidimo nisu zatražili izglasavanje nepovjerenja Vladi RH što je do sada bila uobičajena praksa znajući da MOST neće piliti granu sam sebi na kojoj sjedi, već računaju na pojedince bliske partiji kako će dignuti ruku protiv Tomislava Karamarka i izglasati mu nepovjerenje što bi dovelo do novih podjela u HDZ-u.

Ako nam do sada nije bila jasna misija MOST-a uvjeren sam da je sada svakako postala. Nakon inzistiranja Bože Petrova na nestranačkom i stručnom predsjedniku Vlade RH tijekom dva mjeseca pregovora do trenutka konstituiranja Vlade RH Tomislav Karamarko je pokazao da mu je interes naroda ispred vlastita interesa i ustupio mjesto Tihomiru Oreškoviću na inicijativu MOST-a iako je pripadalo njemu. Božo Petrov otvoreno je po prvi puta spustio karte na stol i pokazao što se svo vrijeme skrivalo iza paravana ne razmišljajući ima li Tomislav Karamarko novog asa u rukavu. Veliki “Božo Reforma” zatražio je upravo od Tomislava Karamarka džentlmenski uzmak, a na što se on samo nasmijao ukoliko nije riječ o novom medijskom spinu. Prisjetimo se ne tako davnih forsiranja MOST-a da na čelu odbora za Unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost izglasaju Ranka Ostojića, rušenja kvoruma u Saboru napuštajući sabornicu, protivljenja i ignoriranja Milijana Brkića od strane predsjednika Vlade RH i MOST-a, imenovanje čelnog čovjeka službi upravo od njihove nametnute nestranačke i stručne osobe zanemarujući stručnost Tomislava Karamarka u pogledu nacionalne sigurnosti  da bi pozivanje Tomislava Karamarka na uzmak uz najavu da nema potporu MOST-a bila kap koja je prelila već odavno ispunjenu čašu vode.

Stoga, postavlja se pitanje zašto SDP nije zatražio opoziv ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića radi pljačke u zgradi MUP-a u Heinzelovoj ulici kada je nestalo dva kilograma zlata i 280 tisuća eura, a Božo Petrov zatražio džentlmenski uzmak osobe koju je upravo on postavio nakon što se dogodila pljačka u Službi koja se bori protiv organiziranog kriminala radi zakašnjele smjene policijskog vrha od strane Vlahe Orepića? Do kada će Božo Petrov zajedno s Vlahom Orepićem zatvarati oči ispred afera bivše Milanovićeve vlade, a jučer sam ih djelomično naveo u članku “Most se ponaša kao da vozi Stazićev bicikl dok SDP traži opoziv Tomislava Karamarka”? Hoće li nam napokon priznati da im je svima krajnji cilj marginalizirati Tomislava Karamarka kako bi sve ostalo isto kao i do sada, samo su neka od pitanja.

Vidimo da moralnim i poštenim pojedincima iz MOST-a potvrđenim kod javnog bilježnika više nije bitno što je Tomislav Karamarko sam prijavio slučaj Povjerenstvu o sukobu interesa, te što će mjerodavna tijela kazati o mogućem sukobu interesa obitelji Karamarko, već užurbano nude džentlmenske uzmake kao što su nam nudili reforme dok su im iza paravana pljačkaši iznosili zlato i novac iz Službe koja bi se trebala boriti protiv organiziranog kriminala, a u nedostatku vlastite sposobnosti i reforma trajno bi onesposobili Tomislava Karamarka u sinergiji sa partijom.

Dakle, nakon džentlmenskog uzmaka Bože Petrova na potezu je Tomislav Karamarko za kojeg sam uvjeren da će pronaći rješenje svojom mirnoćom, inteligencijom, vještinama i spoznajama koje posjeduje kao i svaki put do sada prilikom podmetanja i smjena koje su mu mediji pripremali u sinergiji sa partijom te da će nakon Izbornog Sabora HDZ-a spriječiti ovaj pakao, a MOST-u pokazati gdje mu je mjesto. Maestro pokažite im tko je Božji dar, a ne podvala udbine kuhinje pa i pod cijenu novih izbora ili odlaska u oporbu. Ponekad je bolje časno se povući nego li se prodati ili pristajati na ucjene koje su prevršile svaku mjeru. Kakvu god odluku donio Tomislav Karamarko pridobiti će simpatije kako članstva tako i simpatizera, jer narodu je dosta malo biti “good” pa potom “bad”, a u suštini nismo se pomakli sa mrtve točke ako zanemarimo imenovanja dok sa druge strane nedostaju karakteristike lidera.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari