Connect with us

Kronika

Maja Đerek će zbog difamacije i mobinga prijaviti Puljka i Ivoševića

Objavljeno

-

Ilustracija

Gradske službe Splita uskoro bi mogle utvrđivati je li u slučaju suspendirane pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu Maje Đerek bilo riječi o difamaciji i mobingu za što je najavila da će prijaviti gradonačelnika Ivicu Puljka i dogradonačelnika Bojana Ivoševića.

Đerek je za Hinu potvrdila kako još čeka odluku Službeničkog suda o suspenziji na koju će se, bude li trebalo, žaliti, te da će obojicu prijaviti prvo gradskim službama, a potom u dogovoru sa svojim odvjetnikom ići i dalje.

Rekla je da je od gradonačelnika tražila zaštitu od Ivoševića koji je bio verbalno agresivan prema njoj i s njim se nije moglo normalno komunicirati. Tvrdi da ju je u nekoliko navrata zvao “glupom i autistčnom”.

“Dogradonačelnik Ivošević se često petljao u poslove odjela kojima nije bio nadležan, konkretno mog. Nije se poštovala struka. Još prije dva mjeseca sam se mailom obratila gradonačelniku zbog agresije i pritisaka Bojana Ivoševića. Nije reagirao već je rekao da problema nema”, kaže Đerek.

Dodaje da se nakon svega što se dogodilo i poslije te presice na kojoj je suspendirana ni sa kim od njih nije čula.

“Čak me nisu pozvali da mi u četiri oka kažu odluku o suspenziji. Ne znam je li se ikada u javnom prostoru dogodilo da se tako omalovažavalo, difamiralo bilo kojeg službenika”, kaže Đerek.

Najviše ju je pogodilo što je gradonačelnik umjesto da joj to kaže osobno sazvao konferenciju za medije i tamo rekao da je suspendirana difamirajući je javno.

Po njoj nije postupio nimalo profesionalno. Tvrdi da je gradonačelnik Puljak sam sebi dao za pravo da sam tumači pozicije vlasti što se dogodilo i prejudicira odluku bilo kojeg suda o suspenziji.

Podsjeća da je to već drugi put da prolazi taj tretman, no razlika je što je prvi put bila pozvana osobno i dano joj je rješenje o otkazu na ruke, dok se u splitskom slučaju sve napravilo na najponižavajući način.

Rekla je kako joj je želja vratiti se u gradsku upravu da do kraja odradi socijalne stanove, te ako se tamo vrati da će i dalje raditi profesionalno.

Maja Đerek je u splitsku gradsku upravu stigla na poziv Ivice Puljka iz Zagreba gdje je radila u Državnim nekretninama koje je tužila za nezakoniti otkaz.

Gradonačelnik Puljak se odlučio na suspenziju nakon što je Đerek javno kazala da će kadrovski stanovi postati socijalni.

Sazvao je konferenciju za medije na kojoj je među ostalim rekao da im je ona postala prevelik teret u ostvarenju ciljeva koje su zadali. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari