Connect with us

Nebuloze

“Majka Božja” – spasila Omolje

Objavljeno

on

U prvom tjednu veljače za vrijeme vjetrovitih dana zavladala je velika panika u jednom dijelu Omolja, zaseok Krajnovići. Zbog dotrajalih električnog stupa i udara vjetra  došlo je do pucanja stupa u zemlji čime se stup potpuno nagnuo.

Zahvaljujući smrzloj zemlji nije došlo do pada stupa a time jednog dijela niskonaponske mreže na ulicu i okolno raslinje.  Sve je ostalo, što bi se reklo o „riječi Božjoj“.  U svoj svojoj panici kad je vidio što bi se moglo dogoditi, Vinko Krajinović zv. Majka Božja, izlažući sebe velikoj opasnosti  uspio je uz pomoć komada fosne onemogućiti pad  stupa a time i dijela seoske mreže.

O posljedicama i šteti  koja bi nastala teško je govoriti. Na svu sreću i Vinkovoj intervenciji nije se dogodilo.   Stup se nalazi na maloj uzbrdici iznad dosta prometne ulice  i pod opterećenjem je niskonaponske  mreže koja se na tom stupu lomi u oba pravca.

Nakon poziva, elektro ekipa je stigla i odmah se uhvatila posla. Zbog snijega kažu: – Nisu dostavili zamjenski stup zbog nemogućnosti prilaska,  uradit će to kada se vrijeme smiri a vremenski uvjeti dozvole nesmetano obavljanje posla.  Za početak otklonili su pad stupa,  ispravili ga i zatim svezali za obližnji orah.

Kako to uradiše tada tako to i danas stoji. Da kada, ne zna se (poput Đekne).

Živi bili pa vidjeli

omolje[ad id=”40551″]

Bože Radoš/Omolje.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari