Connect with us

Hrvatska

Makarska – ljetna turistička špica s gužvama u prometu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Središnji srpanjski vikend špica je turističkog ljeta koja na Makarskom primorju protječe sa znatno povećanim prometom na cestama i u trajektnim pristaništima.

Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama, bez većih zastoja i ograničenja, dok se manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima. Na brzoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je povećan i odvija bez zastoja i ograničenja, dok na cesti Makarska – Vrgorac nema većeg povećanja prometa kao što nema ni većih gužvi i čekanja na naplatnim kučicama na ulazu na autocestu kod Zagvozda.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u dvije dopodnevne i dvije poslijepodnevne plovidbe je popunjen pa je nekoliko slobodnih mjesta ostalo tek za posljednju večernju plovidbu prema Braču u 21 sat, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

S Brača prema Makarskoj u dopodnevnim kao i poslijepodnevnim plovidbama trajekt je uglavnom popunjen.

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva sata, dok za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu je najduže oko pola sata.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu s manjim zakašnjenjem dok iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je nešto duže od pola sata.

Inače, na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi oko 40.000 domaćih i stranih gostiju.

Hoteli posluju vrlo dobro popunjeni i za nastavak ljeta preporuča se prethodna rezervacija smještaja. Kuće za odmor su uglavnom popunjene, a slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari