Connect with us

Iz Svijeta

Makedonija: Ostavke ministrice policije i šefa obavještajne službe

Objavljeno

on

[su_heading size=”21″]Oporbeni čelnik Zoran Zaev konzervativnu vladu premijera Gruevskog optužuje za zloporabu položaja, korupciju i protuzakonito prisluškivanje 20.000 ljudi, među kojima su i političari, novinari i pravosudni dužnosnici[/su_heading]
Makedonska ministrica unutarnjih poslova i čelnik obavještajne službe podnijeli su ostavke u utorak pošto ih je, kao se čini, žrtvovao premijer Nikola Gruevski kako bi spasio svoju vladu nakon skandala s prisluškivanjem koji već mjesecima potresa makedonsku javnost.

Oporbeni čelnik Zoran Zaev konzervativnu vladu premijera Gruevskog optužuje za zloporabu položaja, korupciju i protuzakonito prisluškivanje 20.000 ljudi, među kojima su i političari, novinari i pravosudni dužnosnici.

Ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska i čelnik obavještajne službe Sašo Mijalkov, rođak premijera Gruevskog, nalaze se u središtu skandala, a njihove ostavke trebale bi umiriti oporbene prosvjednike koji su najavili da će u nedjelju izaći na ulice kako bi zatražili premijerovu ostavku.

Njihove ostavke, kako se čini, nemaju veze s policijskom operacijom u Kumanovu tijekom vikenda protiv navodnih albanskih terorista u kojoj je poginulo ukupno 22 ljudi.

Mijalkov je u pismu ostavke istaknuo da bi njegov odlazak “trebao pomoći u prevladavanju političke krize koju je potaknula oporba”, te dodao da su “istina i argumenti” na njegovoj strani. Jankulovska je također napisala da se nada kako će njezina ostavka pomoći u rješavanju krize.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR