Connect with us

Politika

Malenica: Brojanje potpisa bilo je javno i transprentno

Objavljeno

-

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u četvrtak da je brojanje potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije bilo javno i transparentno te je taj postupak “ad acta”.

Podsjetivši kako su u prebrojavanju potpisa sudjelovali predstavnici Ministarstva uprave, Ministarstva unutarnjih poslova, Agencije za zaštitu osobnih podataka te tvrtke “Apis IT”, Malenica je otklonio sumnje Građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” vezano uz brojanje potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije.

“Izviješće je javno i transparentno, a predstavnici tih referendumskih inicijativa bili su pozvani na naknadnu provjeru tih nevaljalih potpisa”, rekao je Malenica novinarima upitan za zahtjev GI “Istina o Istanbulskoj” o ponovnom brojanju potpisa.

Poručio je i kako je postupak brojanja potpisa proveden transparentno i o njemu je donsesen zaključak. “Tako da je taj postupak ad acta”, kazao je.

Nije želio komentirati novinarski upit ide li Vlada za tim da nakon udomljavanja homoseksualni parovi mogu i usvajati djecu. “Ne bih u ovom trenutku to komentirao. To je aktivna politika”, rekao je.

Upitan ide li na ruku HDZ-u izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića da ukidanje županija ne bi donijelo ništa dobro, Malenica je ocijenio da je zasigurno podrška politici HDZ-a koja je u proteklom mandatu ojačala županije. “Županije koje imaju određenu tradiciju su u interesu ove Vlade”, poručio je.

Za idući tjedan najavio je u Gospiću susret sa svim županima gdje će aktivno raditi na planu opravka, na novom regionalnom razvoju te daljnjim procesima decentralizacije.

Također, najavio je i da će uskoro u javno savjetovanje pustiti i izmjene zakona o lokalnoj samoupravi te o lokalnim izborima kojima će se smanjiti broj lokalnih dužnosnika. “Da se na izborima 2021. godine bira znatno manji broj lokalnih dužnosnika i da na taj način oslobodimo određene financije jedinicama lokalne samouprave koje će to uložiti u kvalitetne projekte”, poručio je Malenica, prenosi Hina.

Domovinski pokret traži ponovno brojanje potpisa referendumskih inicijativa

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari