Connect with us

Razgovor

Malenica:“U ovoj zemlji nema tko nije dužan, a HDZ što god napravi nije dobro.

Objavljeno

on

Gošća HRT-ova Studija 4, politička analitičarka Anita Malenica, kaže da je HDZ očito shvatio da je Andrej Plenković jedina osoba koja se na adekvatan način može suprotstaviti čelniku oporbe Zoranu Milanoviću. “Emocije su stavili ad acta i pragmatično prostupili izboru predsjednika stranke. Očito su shvatili da njihova prepoznatljivost nije dovoljna u javnosti, a da gospodin Plenković ima prepoznatljivost”, tvrdi Malenica.

[ad id=”111317″]

Smatra da će transformiranje stranke ići postupno te da samo izbor Plenkovića za predsjednika stranke nije dovoljan.

Za najnoviju aferu – “pozajmica” joj se čini da je plasirana za unutarstranačke potrebe. “U ovoj zemlji nema tko nije dužan, a HDZ što god napravi nije dobro. Špekulira se da je i afera konzultantica plasirana iz redova HDZ-a, pa je ova nova možda vraćanje loptice na drugu stranu”, kazala je Malenica.

“Ako rujanski izborni rezultati budu slični zadnjima, onda smo ponovno u problemu, a budući da po anketama samo Most i Živi zid prelaze izborni prag, izgledno je da će biti tako. Po meni je pogrešno što se stvaraju predizborne koalicije. Jedino preferencijalni glasovi pokazuju kako pojedinci kotiraju u javnosti. Kada bi se izborni sustav napravio bez prijeizbornih koalicija i svaka stranka nastupala pojedinačno tako bi testirala svoju opstojnost u javnosti i tada bismo imali pravu sliku”, kaže Malenica.

“Predsjednik HSS-a Krešo Beljak skloniji je SDP-u, dok Petir i ostali nisu. Beljak gleda pragmatično i očito želi veći broj mandata pa mi je razumljiva njegova želja da se prikloni SDP-u”, rekla je Malenica na HRT-u.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR