Pratite nas

Komentar

Malo je poznat podatak da je Brkić ranjen u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak

Objavljeno

na

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić se oglasio na svom Facebook profilu kako bi odao počast braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak, čija je danas 24. obljetnica.

‘Operacija Bljesak uvijek nas podsjeća – i dok je srca, bit će i Kroacije!

Na 24. obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije “Bljesak” s dubokim poštovanjem i zahvalom prisjećamo se svih branitelja, koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Lijepu našu. Sjetimo se svih onih koji su slijedili svoje snove i puna srca borili se za Hrvatsku kakvu su oni sanjali. Sjetimo se i žrtve članova njihovih obitelji, koje i danas tragaju za svojim najmilijima.

Ti mladi ljudi nisu žalili ničega boreći se i čuvajući jedni druge, žrtvovali su se za SVOJU ZEMLJU i za SVOJ NAROD. Danas je vrijeme kada se moramo boriti još više i još jače zbog nedosanjanih snova naših PRADJEDOVA, DJEDOVA i OČEVA o neovisnoj Republici Hrvatskoj. Naša je dužnost i trajna obveza nikada ne zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja i učiniti sve da se njihova bezuvjetna ljubav prema Domovini prenese i mladim generacijama, koje su naša budućnost i koje trebaju nastaviti njihov put za ponosnu, bolju i jaču Hrvatsku.

Neka nam veličina vojno-redarstvene operacije “Bljesak” bude pokazatelj u svjetliju budućnost svih nas te neka nas podsjeti na stihove Antuna Gustava Matoša:

“Majko, audiant reges! Regnum regno non praescribit leges”

I DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE’, napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

I sam Milijan Brkić bio je tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak ranjen. Prvog dana operacije Bljesak on je pretrpio jednu, tada je mislio lakšu ozljedu, kada ga je odbacila detonacija kumulativne granate RPG-a, koja je eksplodirala neposredno pored njega. Tek 2015., nakon što mu je pozlilo na Kornatima, liječnici su u Šibeniku i na Rebru utvrdili kako su ti njegovi zdravstveni problemi posljedica te eksplozije u Bljesku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari