Connect with us

Komentar

Malo ste pretjerali u utjerivanju ‘istine’ silom

Objavljeno

-

Joseph Borell/IBNA

U srpnju 1995. godine Srebrenicu su zauzele snage bosanskih Srba, ubivši oko 8.000 muškaraca i dječaka bosanskih Muslimana, dok su žene, djecu i starce protjerali iz grada. Međunarodni sud pravde (MSP) i Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) presudili su da masovna ubojstva u Srebrenici predstavljaju zločin genocida.

Dakle. Haaški sud je dosudio da u Srebrenici nije bilo kršenja Ženevske konvencije iz 1949. godine unatoč tome što postoji čitava hrpa neoborivih dokaza da se tamo upravo to dogodilo.
A danas nekakav Joseph Borell tvrdi, citiram:

“Zajednička je dužnost cijelog civiliziranog svijeta sjećati se žrtava genocida u Srebrenici i ne dopustiti pokušaje prekrajanja povijesti kojima se zločin nastoji umanjiti.”

Zamislite vi koje je to licemjerje. Jesam li ja sanjao ili sam vidio kako jedinica specijalne policije MUP-a Srbije “Škorpioni” ubija po Srebrenici i oko Srebrenice? Nisam sanjao, evo tog videa

https://www.youtube.com/watch?v=0S-UZJ67AKc…

Dakle, meni će haški sud reći da Jovica Stanišić i Franko Simatović koji su bili direktno nadređeni ovim ubojicama nemaju s ovim zločinom apsolutno nikakve veze? A sve samo zbog političke svinjarije i nagodbe Carle Del Ponte s Goranom Svilanovićem da se Srbiju ne dira i da je se sačuva od kvalifikacije upletenosti u rat u BiH.

I onda nam takvu maloumnu konstataciju postavljaju kao dogmu o kojoj se više ne smije ni raspravljati. Ako ste tako uvjereni u svoje argumente, zašto ih utjerujete silom? Vi smatrate da su isključivo bosanski Srbi počinili genocid u unutarnjem sukobu s kojim Srbija nije imala nikakve veze, a ja ne smijem tvrditi da je riječ o teškom kršenju Ženevske konvencije iz 1949. godine i da je Srbija bila i te kako upletena u sukob u BiH?

Vi želite da se ja pravim da ovaj dokaz na postoji? Isto kao što želite da se pravim da ne postoji hrpa dokaza da je Sefer Halilović izravno odgovoran za genocid u Grabovici u okviru unutarnjeg sukoba s kojim Republika Hrvatska nije imala nikakve veze.

Malo ste pretjerali u utjerivanju “istine” silom, ali to je tako kad nemate argumenta, kad cijelo vrijeme spletkarite, lažete i obmanjujete, a onda još i prijetite svakom tko ne želi prihvatiti vaše maloumne izvrnute zaključke?

Prvo odgovorite na pitanje ostajete li kod zaključka da u Srebrenici nije bilo kršenja Ženevske konvencije, umjesto što ste dogmatski ubacili onu tešku riječ koja bi trebala pokriti sve vaše svinjarije koje ste izveli preko tog suda koji je ruglo međunarodnog prava i pravde.

E moj Borell, ti o Hrvatskoj ne znaš ništa, ti o Srbiji ne znaš ništa., ti o BiH ne znaš ništa, ti ne bi Busovaču našao na karti tri dana, ti nemaš pojma što su oružane snage, što je ratna strategija, što je utjecaj klime i reljefa na ratna zbivanja, ti nemaš pojma što je HVO, što je MOS, što je VRS, ti nemaš pojma što su paravojne formacije iz Srbije, ti nemaš pojma što su državne snage iz Srbije, ti nemaš pojma tko ti šuplju glavu nosi na ramenima a utjerivao bi istinu?

Istina je da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, zatim agresiju na BiH koja se poklopila s drugim valom agresije na Hrvatsku po prethodno utvrđenim planovima, i za to postoji milijardu dokaza. Isto tako, nakon što se smirio prvi val srpske agresije na BiH došlo je do unutarnjeg sukoba između Muslimana i Hrvata odnosno do muslimansko-hrvatskog građanskog rata u BiH koji je direktna posljedica srpske agresije i činjenice da su Muslimani strateški napali Hrvate htijući na taj način kompenzirati gubitak teritorija od Srba.

I vi “hrabri vrli novi svijet” ste odlučili za sve okriviti i Hrvate, pa kad ste već došli do ove točke onda ste trebali napraviti još korak dalje kao što ga je napravio vaš Carl Bildt koji je direktno optužio Hrvate za Srebrenicu. Kad je bal nek je maskenbal. Ionako je kompletan vaš narativ jedna velika, teška, masna LAŽ!.

A video – snimka ne laže: riječ je o klasičnom teškom kršenju Ženevske konvencije iz 1949. godine, ma koliko vi piturivali, farbali, konfabulirali i izvodili političke svinjarije u području koje može biti predmetom isključivo prava, a nikad i nikako politike…

Predrag Nebihi

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari