Connect with us

Maloljetnice podrijetlom iz BiH otišle ratovati u Siriju

Objavljeno

on

Austrijska i turska policija tragaju za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16), austrijskim državljankama podrijetlom iz BiH, koje su, kako se sumnja, otišle ratovati u Siriji.

Sabina i Samra su sa roditeljima živjele u Beču, a u četvrtak, 10. travnja, odletjele su sa bečke zračne luke u turski grad Adanu, odakle su, kako se sumnja, otišle u Siriji.

Očevi nestalih djevojčica Sabit Selimović, podrijetlom iz okoline Zvornika, i Hasib Kešinović iz Brčkog, izjavili su “Dnevnom avazu” da su Sabina i Samra obiteljima ostavile pisma u kojima su potvrdile da su otišle u Siriju boriti se za islam.

siriaPrema Selimovićevim riječima, njegova kćerka je u pismu koje je pronađeno u njezinim knjigama napisala: “Otišle smo na pravi put. Idemo se boriti za islam. Vidimo se u dženetu, tamo je lijepo, tamo je vječni svijet!”.

Kešinović ističe da je sve tako organizirano da su oni koji su ih nagovorili da odu u Siriju potrudili da nitko ništa ne sazna.

Samrini roditelji otkrili su da je ona prije nekoliko dana otvorila lažni Facebook profil pod imenom Safija Al Gariba.

Prema riječima Samrinog rođaka svi prijatelji na tom profilu imaju arapska imena i dominiraju fotografije na kojima su oni sa oružjem.

On navodi da u kontaktu sa Samrom jedan od njih je upozorava da se brzo odluče na odlazak i da paze da njih ne dovedu u opasnost.

Prema njegovim riječima, o svemu je obaviještena austrijska policija.

Prema pisanju lista, obje obitelji sinoć su dobile neslužbene informacije da su djevojčice prešle tursko-sirijsku granicu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari