Pratite nas

Pregled

Mamić: Još sam u stanju šoka. Sud je izvršio atentat na moju obitelj

Objavljeno

na

Vjerojatno sam u jednom stanju šoka, veliki broj novinara želi kontakt sa mnom. Nedostaje mi sna. U tri dana i tri noći nisam pet sati spavao. Ne zato što ne mogu, već zato što mi ne daju mira.

I drugo, ovdje se jede od jutra do mraka. Stalno su puni stolovi svih bakanalija, ja shvaćam ljude, žele mi dati ljubavi i dobrote,  a meni to stvara frustraciju.

Pun želudac, kasna večera… doći će zdravlje u pitanje, ali i estetika – rekao je Zdravko Mamić danas novinarima u Međugorju, dan nakon presude kojom je dobio kaznu od 6 i pol godina zatvora, prenose 24 sata.

Mamić je rekao kako ga nitko iz policije nije kontaktirao, ali da zna da u restoranu iza njega stoji tajna policija koju je “odmah prepoznao”.

Na pitanje o tome koji su mu sljedeći koraci, odgovara da će sigurno ostati u BiH. – Želja mi je da budem stalno u Međugorju, ali nikad se ne zna. Nemam kamo iz BiH – kazao je Mamić.

Nije isključeno ni da ću ostati u BiH. Danas se vidim prije u “bosanskom” zatvoru nego u hrvatskom. Iako, ne vjerujem da ću završiti u zatvoru. Siguran sam da će ta presuda pasti, ako ne prije, onda na Europskom sudu za ljudska prava.

Ne znam kako to točno ide, čeka li se ta presuda ili ću morati dio odležati. Potpisao bih vam sada, ako mi Europski sud za ljudska prava ne ukine presudu, da budem do kraja života u najgorem zatvoru.

Ovdje je prekršeno sve što se moglo prekršiti. Sud je donio političku odluku. Izvršio je atentat na ljude, na moju obitelj i ne vidim ni teorije da na Vrhovnom sudu presuda bude potvrđena.

Iako više ne vjerujem hrvatskim sudovima. Vidio sam na stotine takvih presuda koje je ukinuo Europski sud za ljudska prava, a slučajevi su bili puno manji od mog – dodao je.

Kad bih ja htio ispucati i nanijeti nekim ljudima bol i zlo, koji su to zaslužili i koji su ovo napravili, iste bih sekunde bio slobodan, a oni u zatvoru, ali ja bih onda izgubio čast i ponos. Uvijek sam prezirao drukere i cinkere, a oni znaju na koga se to odnosi – poručio je također Mamić.

Zdravko Mamić: Ti monstrumi koji su mi danas presudili neće mirno spavati!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Omiški vatrogasci iz robnih zaliha dobili dva zamjenska vozila-cisterne

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Dvije vatrogasne cisterne iz robnih zaliha stigle su u ponedjeljak ujutro u Dobrovoljno vatrogasno društvo Omiš kao zamjena za dva vatrogasna vozila koja su izgorjela u prošlotjednom i ujedno najvećem ovogodišnjem požaru u Hrvatskoj, u Lokvi Rogoznici, gdje je izgorjelo sto hektara borove šume i niskog raslinja.

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina je prilikom primopredaje rekao da cisterne imaju kapacitet sedam tisuća litara, a Vlada ih je omiškom DVD- u dala na privremeno korištenje.

“Na zamolbu DVD-a Omiš, premijer Andrej Plenković je u subotu navečer donio odluku da se cisterne što hitnije prebace na područje Omiša. Vozila ovdje ostaju do 30. rujna”, rekao je Glavina, ali i dodao kako će se nastojati da barem jedno vozilo ostane na trajno korištenje tom DVD- u.

Glavina je također izvijestio da su u ponedjeljak ujutro sa svih požarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji otpustili sve vatrogasne snage te da su na dežurstvu ostali tek omiški vatrogasci.

U Lokvi Rogoznici nigdje nema otvorenog plamena ni izdimljavanja, a požarište je “dobro usidreno”, rekao je te izvijestio da je u nedjelju na području županije bilo šest požara od udara groma i paljevine koji su ugašeni zajedničkim protupožarnim snagama s kopna i iz zraka. Požari su bili na Visu, Primorskom Dolcu, Moseću, Dicmu, Novim selima i Radošiću.

Dopremljena vozila iz robnih zaliha do sada su bila u unutrašnjosti Hrvatske, odnosno Osijeku i Đakovačkoj satnici. Hrvatska svake godine nabavlja takvih 10 do 15 vozila, a daju se na upotrebu vatrogasnim društvima, gradovima i općinama, objasnio je Glavina.

Pešić: Omiški vatrogasci zahvalni za cisternu, ali žale za svojim navalim vozilom 

Župana Splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana na brzu reakciju oko nabavke novih vatrogasnih vozila potakli su sami vatrogasci koji su bili tužni jer su u požaru izgubili svoja oba vozila kojima pokrivaju najveći prostor županije.

Predsjednik Vlade u utorak će biti u Divuljama, pa ćemo razgovarati i na nacionalnoj razini kako trajno riješiti problem za dva izgorena vozila. Žao mi je što sam u očima vatrogasaca vidio tugu zbog izgubljenih vozila. To me ponukalo da reagiram, rekao je Boban te zahvalio premijeru Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću.

Zapovjednik DVD- a Omiš Višeslav Pešić zahvalio je svima što su na privremeno korištenje dobili dva vozila-cisterne, no istaknuo je da su izgorena vozila bila navalna i da su vatrogasci uz njih bili jako vezani, jer su s njima išli na brojne intervencije i uspješno gasili požare iako je jedno vozilo bilo staro 10 godina.

Vozila ćemo sada opremiti da bi ih mogli koristiti na našem području, rekao je Pešić te dodao kako Grad Omiš pokriva 266 četvornih kilometara i imaju tri DVD-a u kojima su 90 posto vatrogasaca volonteri.

Vatrogasac Rade Juranović, vatrogasac koji se iz subotnjeg požara spasio “u zadnji čas” skokom s vatrogasnog vozila kojeg je zahvatila buktinja, prepričao je da je vatra odjednom prošla iza njih i sa strane te ih okružila.

Nismo imali gdje već spasiti glavu, sve se to dogodilo u 30 sekundi, rekao je Juranović.

Nakon toga, dodao je, otišli smo dalje na teren, gasiti vatru.

(Hina)

Izgorjela dva vatrogasna vozila DVD-a Omiš

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Na Ugljanu snimljena milenijska fotografija Luke Modrića

Objavljeno

na

Objavio

Još uživamo u uspjehu naše nogometne reprezentacije.

Opjevali smo vatrene na milijun načina, a jučer je na najljepšem i najneobičnijem nogometnom igralištu na svijetu – onomu na otoku Ugljanu u Sutomišćici, snimljena i milenijska fotografija Luke Modrića, javlja HRT

 

Pastir na Velebitu: Pogledajte snimku malenog Luke Modrića koji štapom tjera koze po kamenjaru

 

 

MODRIĆ! LUKA, imenom se krsti, Velebitski on je kamen čvrsti!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari