Connect with us

Pregled

Mamićev odvjetnik Miljević: Uskok me predložio kao svjedoka u istrazi

Objavljeno

-

Branitelj odbjeglog Zdravka Mamića, odvjetnik Veljko Miljević, kazao je da ga je Uskok predložio za svjedoka u istrazi protiv trojice osječkih sudaca, braće Mamić i osječkog poduzetnika Drage Tadića.

”Osoba iz mojeg ureda, koja ima formalne ovlasti, izvijestila me je minutu prije početka ročišta za određivanjem istražnog zatvora da se zamjenica ravnateljice Uskoka protivi tome da bilo ja ili tko iz mojeg odvjetničkog društva branimo interese Zdravka Mamića”, kazao je.

Miljević je kazao da ga je na ročištu sudac istrage Vinko Mioč izvijestio da su braći Mamić dodijeljeni branitelji po službenoj dužnosti, ustvrdivši kako ne zna koja je krajnja namjera da ga se netom prije početka ročišta izvijesti o prijedlogu da ga se sasluša kao svjedoka.

”Mislim da se od 19. ožujka moglo naslutiti da netko ima namjeru mene predložiti kao svjedoka. Ali kao što je Mamić neke druge rizike preuzeo kada je 8. listopada bez mojeg znanja podnio nešto što se nazvalo kaznenom prijavom, moglo je doći do ove situacije. I došlo je. Ali taj rizik nisam je preuzeo nego on”, rekao je Miljević.

Kazao je da je njegov branjenik na ovaj način doveden u neravnopravan položaj te ocijenio da su ovo “manje greške od onih koje će se rješavati na Ustavnom sudu”.

Miljević je istaknuo da prema Zakonu o Uskoku i Poslovniku o radu DORH-a svakom predmetu od interesa za javnost tužiteljstvo mora dati informacije o predmetu da bi zadovoljili interes javnosti.

”Nije sve u zakonima loše, a upotrijebiti se može i loše zakone. Ove o zadovoljenju interesa javnosti su kristalno jasne”, zaključio je Miljević.

Uskok je u četvrtak pokrenu istragu protiv trojice osječkih sudaca Darka Krušlina, Zvonka Vekića, Ante Kvesića, braće Zorana i Zdravka Mamića te poduzetnika Drage Tadića zbog primanja i davanja gotovo pola milijuna eura mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

Istraga je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari