Mamićevo “volontiranje” moglo bi skupo koštati HDZ

0

Na facebooku se pojavila snimka gdje vladar hrvatskog nogometa govori kako je oduševljen predsjedničkom kandidatkinjom HDZ-ea i da je spreman ostaviti sve svoje obaveze i volontirati u njezinoj kampanji. Znači ostavit će se slaganja crnih lista, pražnjenja već ispražnjenog Maksimira, zapostavit će sklapanje robovlasničkih ugovora sa igračima, zasukat rukave i sav će se baciti u kampanju. Džabe. Mukte. I onda to kasnije masno naplatiti.

Nanjušio je manipulator da bi se mogla lako promjeniti vlast pa traži zaštitu, traži debeli zid iza kojeg bi sakrio svoje rabote i nastavio s istima, pa shodno tome možemo očekivati njegovo eksponiranje na kakvom skupu Kolinde Grabar Kitarović a sve popraćeno neizbježnim širenjem ruku, ljuljanje u ritmu naprijed-nazad, neartikulirano urlanje, galamu i urlanje kakvo prati većinu njegovih javnih nastupa kao na jednom od sabora HDZ-ea gdje je, dok svi oko njega sjede, on jedini na nogama u karikaturalnom zanosu širio ruke ko da je u zadimljenoj kafančugi gdje pred njim na stolu cvrkuće kakva polugola pevaljka a on joj orošena čela, u ekstazi, tura eure u grudnjak.

Možda on je i formalno član HDZ-ea, vjerovatno jest, ali svi sa malo mozga znaju da je to čovjek bez ideologije i da je jedina njegova ideologija novac. Taj može sa svakim. Sa Hrvatim će biti Hrvat, sa Jugoslavenima Jugoslaven, sa ljevičarima ljevičar, sa desničarima najljući desničar. Nije li on tolike godine bio u sinergiji sa Milanom Bandićem koji je, a to se već poprilično zaboravilo, bio dugodišnji SDP-ov gradonačelnik.

Ne znam što misle u HDZ-eu glede toga poduzeti, specijalno sama Kolinda, ali znam da joj Mamićevo”volontiranje” može puno više odnijeti glasova nego donijeti. On više nije samo pitanje Dinamovih navijača, specijalno progonjenih BBB-ovaca koje u sinergiji sa represivnim aparatom dehumanizira i krši im osnovna ljudska prava, on je postao širi društveni problem i personifikacija bahatog, primitivnog, nezajažljivog ponašanja koje je i stvorilo apatiju u Hrvatskoj.

Ako se u HDZ-eu ne ograde od tog kameleona i primitivca, koji kao da je poslan od suparničke strane da ih kompromitira, pretvarajuć im sabore u primitivni dernek, pretvarajuć im stranački sabor u sabor trubača a dvoranu u jedan od brojnih šatora u Guči, onda oni sami ne znaju što rade. Jer to nije pitanje jednog nogometnog menadžera sa sumnjivim poslovima, jednog autoritarnog vlastodršca koji je navijačima i gradu ukrao klub, to je katastrofalna i zloguka poruka da će i dalje takvi ljudi u Hrvatskoj imati primat i da će se nastaviti sve po starom, da će primitivluk, bahatost i kriminal i dalje carevati Hrvatskom. Ima li pogubnije poruke za HDZ koji će skoro sigurno ubrzo doći na vlast na svim razinama ?

Riskira li Kolinda Grabar Kitarović da on na kakvom njezinom skupu razdrlji i pocijepa košulju , skine se u gaćice, legne na pod i krene bacati eure ako se još u blizini nađe kakav ulični ili bilo koji drugi svirač.

Predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-ea Kolindi Grabar Kitarović bi samo ponovio par dobro poznatih stvari o gospodinu koji joj kani “volontirati”.

– tvrdite i vjerujem da ste vjernica a znate li da “volonter” proklinje na Božić?

– tvrdite i vjerujemo da ste domoljub a znate li da je “volonter” naricao za Jugoslavijom?

– Vaš predsjednik stranke kaže da će maknuti Tita sa trgova i ulica a znate li da je “volonter”, Titovoj supruzi Jovanki Budisavljević- Broz nudio kupnju stana i preseljenje u Zagreb dok je bila živa?

– podržavate branitelje a znate li da je “volonter” u sinergiji sa represivnim aparatom zabranio mnogim braniteljima dolazak na Maksimir, iz jedinog razloga što su protiv njega i protiv pretvaranja gradskog kluba u obični obiteljski obrt?

– podržavate branitelje a znate li da je “volonter” u Beogradu odrganizirao prijem, gdje se dal slučajno dal ne, našao Arkanov “pukovnik” Radojica “Raja” Božović?

– znate li da je navijačka i to ne samo ona ultra baza nego i šira, obični puk 90% domoljubno nastrojen i da većina njih ne može smisliti Mamića, bilo na jugu ili na sjeveru države.( ne podnose ga ni njegovi jugonostalgičari, iz nekih drugih razloga ali to je neka druga priča i nije vaš problem)?

– znate li da ćete se možebitnom njegovom podrškom kompromitirati u očima te široke i vama sklone baze.?

– djelujete pristojno i uljuđeno a znate li da vaš potencijalni “volonter” neljudski urlajući, psuje ljudima najbližu rodbinu, (konkretnije ženski dio) samo zato jer mu postavljaju za njega neugodna pitanja?

Moglo bi se još nabrajati ali mislim da je ovo dosta da biste se jasno i glasno ogradili od njegovog “volontiranja” koje vam može nanijeti štetu. I ne samo da se ogradite jer vam takve persone ne trebaju, nego da obećate i da se potrudite, kao što pričate, da se takve osobe onemoguće u svojoj raboti ako želite od Hrvatsku napraviti pristojnu, uljuđenu i pravednu zemlju. To vam je dužnost i to se očekuje od vas. Ako pak to ne učinite i ako su istinite priče koje kolaju medijima o njegovoj povezanošću sa vrhom HDZ-ea onda morate znati i da ćete trpjeti posljedice tog nepametnog pakta. Ja se nadam da to neće biti tako. Ogradite se od čovjeka koji je personifikacija svega suprotnog od onoga što vi zastupate u stavovima i obećavate. Nemate ništa zajedničko s njim. On bi bolje pristajao kao volonter vašem protukandidatu Ivi Josipoviću jer su i jedan i drugi jugonostalgičari, i jedan i drugi rado pohode Beograd, s tim da je volonter išao i korak dalje pa se nudio kao mecena tada živućoj Jovanki Broz. Uputite ga da se ponudi kao Josipovićev volonter. To bi bio pravi potez koji bi skinuo sa HDZ-ea i vaše kandidature, prljavu, nepotrebnu i destruktivnu podršku jednog besprizornog lika koji pliva u svim sistemima i pod svim vladama kao pirana u mutnoj rijeci. Ogradite se, s prezirom odbacite podršku uzurpatora i primitivca i time dokažite da doista želite mjenjati Hrvatsku.
Područje:Delminium Vulgaris
Izvor: HRHB info Portal hrvatskih integralista

facebook komentari