Connect with us

Vijesti

Mandatar za sastavljanje Vlade je uspješni manager, odrastao u Kanadi

Objavljeno

-

HDZ i MOST su se usuglasili oko mandatara nove hrvatske Vlade, neslužbeno doznaje direktno.hr. U 16 sati bit će i službeno predstavljen. Riječ je o poslovnom čovjeku Tihomiru Oreškoviću, koji je upravu Plive preuzeo 2011. godine.

[ad id=”93788″]

Tihomir Orešković, rođen je 1966. godine u Zagrebu, odrastao u Kanadi, 1989. diplomirao kemiju na tamošnjem Sveučilištu McMaster, a 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

Plivi se pridružio 2009. kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika).

Orešković nije često davao intervjue. Za Banku je prije godinu i pol govorio o tome kako se Pliva uspjela nametnuti unutar Teva grupe i kakvi su daljnji planovi najveće domaće farmaceutske kompanije.

Pod njegovim rukovođenjem u Plivi je odrađen investicijski ciklus koji prelazi iznos od 200 milijuna dolara, a više od 80 posto Plivine proizvodnje namijenjeno izvozu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari