Connect with us

Komentar

MANIPULACIJA I ZLOPORABA DUŽNOSTI

Objavljeno

on

BOŽO PETROV, PSIHIJATAR IZ PRAKTIČNE ŠKOLE KOJOJ SU PRIPADALI RAŠKOVIĆ I KARADŽIĆ

 

Postoji mogućnost da Petrov zloporabljuje svoju visoku dužnost (funkciju) u Vladi RH kako bi imao dnevni pristup medijima i na taj način odradio (besplatno, na državni račun) svoju slijedeću predizbornu kampanju. Lokalnu i nacionalnu.

[ad id=”93788″]

Još od izbora u 2015, on je “protiv Milanovića i protiv Karamarka”, “protiv SDP-a i protiv HDZ-a”, on je onaj – “treći put”.
Predstavlja se kao puritanski kontrolor ostalih političkih stranaka – on jedini zna sve o političkoj etici (?) i kako bi sve to trebalo izgledati. Drugi su krivi, ali nije on tj. nije MOST.

katarina brozović

Piše: Katarina Brozović-Bašić (Melbourne) / kamenjar.com

Primjer Vrgorac je jasan pokazatelj. Vrgoračka tzv. Nezavisna lista mladih je dobila potporu Mosta. Pojava Petrova na terenu je pomogla. A s “malim pametnim dečkom, jednim od nas, koji manta mozgom velikima” – svi se mali ljudi oduševljavaju. David & Goliat. Klasična, biblijska priča, mali pobijeđuje velikoga. S praćkom, odnosno – sa spraćkom.

Još od izborne noći 8. studenoga 2015. cilj mostovaca jesu – novi izbori.

Sve od tada traje odugovlačenje, i rastezanje, i stvaranja psihoze, i frustracije među građanima RH. Cijelo vrijeme u cilju predstavljanja drugih lopovima, l’enfer c’est les autres, pakao to su oni drugi,kako bi rekao J. P. Sartre, zapravo, izazivanju teze: “Čemu služe izbori ako se ništa nije promijenilo?!”

“Nemojte na izbore” (u Vrgorcu), u medijima je to gromoglasno izgovorio (ministar policije) Orepić. Vlaho.

Ali, istu tezu je zatupao notorni Stipe Mesić još pola desetljeća prije 2000., dok je bljuvao po Franji Tuđmanu, nakon onoga neuspjelog državnog puča kojega su Mesić i Manolić bili smislili kao tadašnja dva (HDZ-ova) predsjednika oba doma Hrvatskog Državnog Sabora. Kad im nije uspjelo, izašli su iz HDZ-a i osnovali svoju strančicu opako smiješna imena: NDH – Nezavisni demokrati Hrvatske.

No, tada im je sam taj čin, udar na predsjednika Tuđmana, omogućio nepregledan medijski prostor.

Nakon dovoljno vremena, nakon bljuvanja i optuživanja, naivni Hrvati umorni svakodnevnih “afera u medijama”, ostajali su kod kuće, umjesto da izlaze na izbore, posebno po snijegu i hladnoći, ili po suncu ili vjetru, svejedno, razočarani svim političarima, ubijeni u pojam.

Ali, neki ipak nisu. Ne, ne. Oni su znali o čemu je riječ, i oni su sigurno izlazili na izbore, oni su glasovali, pa je tako stigla Trecesiječanjska revolucija, Račan/Mesić…

No, vratimo se u današnjicu, u 2016. Godinu, kad su nazočna druga lica, a slika ista.

Osobno, zapravo sam još u nevjerici zbog “komandantske zapovijedi” saborske zastupnice Strenje-Linić Mostovim ministrima u Vladi RH – ako ne glasaju za opoziv Karamarka u Vladi kako ‘u ponedjeljak više neće biti ministri!’

Pa su oni, po zapovijedi, odradili zadatak – glasovali su da se prvog potpredsjednika Vlade RH opozove pod tzv. optužbom da je nesto počinio, sudjelovao u počonjenju, ili znao za počinjenje, što mu, doduše, nitko još nije dokazao, ali eto, po ‘političkoj odgovornosti’ – presudit će mu.

Zar se nije tako sudilo Anti Gotovini, po zapovijenoj odgovornosti? Ili nedavno, Tomislavu Merćepu? Ili optuživalo Janka Bobetka, Gojka Šuška, Franju Tuđmana?

Stoga, korisno bi bilo – onako nepristrano, kanadsko-oreškovićevski – analizirati, ne dojmove, već nesto konkretno: KPI’s tj. Key Performance Indicators, ili na hrvatskom, učinak po mjerljivim kriterijima.

Što je potpredsjednik Vlade za društvena i socijalna pitanja Božo Petrov uspio učiniti tijekom svojega mandata u Vladi RH?
Kakvi su rezultati njegova rada?
Gdje mu je ucinak u sklopu njegove dužnosti (finkcije), one zbog koje je plaćen?

Pogledajmo:

  • socijalni partneri (sindikati i HUP) ne mogu doći do sastanka s njim, jer se zakazani sastanci otkazuju dok oni ulaze u zgradu? Naravno da će biti nezadovoljni.
  • nevladine udruge (NVO/NGO), postojeće i “novokompanovane”, šire hajku diljem svijeta protiv Hrvatske, a on šuti, promatra iz prikrajka, to se njega ne tiče.
  • on govori o moralu, o etici, o političkom ponašanju, on s visoka gleda na političke smrtnike i ocjenjuje (Karamarka, ali vjerojatno i Hasanbegovića i Šustera i druge), i svoju analizu potom dijeli medijima.

Međutim:

  • zašto psihijatar na dužnosti podpredsjednika Vlade RH zadužen za društvena i socijalna pitanja Božo Petrov nije pozvao prosvjednike na sastanak kako bi poslušao njihov jal, njihove argumente, njihove razloge?
  • zašto nije ranije javio Sindikatima i HUP-u kako nece biti sastanka?
  • zašto nije promijenio datum sastanka – ako je već znao da će biti gost/govornik u Splitu tada I tada (ali, što je bilo sa sastankom prije toga, ili onim prije toga?)?

Ne, dakle. Tu je krivac onaj drugi (prvi) Vladin potpredsjednik, ponovo Tomislav Karamarko, zar ne?
Ili je tajnica kriva?
Ili nedostatak kredita za impulse u državnom mobitelu?
Ili u Vladi ne funkcionira internet, e-mail?
Ili je ćuko pas pojeo domaći rad?

Ili je sve to osmišljeno kako bi se u državi stvorio kaos, buka i bijes?

Psihijatri, naime, imaju jednu vrlinu: naučili su kako se manta ljudskim mozgom. Navodno se u JNA (i ne samo tamo) to zvalo specijalnim ratom tj. psihološkim ratom. Ta psihološka manipulacija ljudskim mozgovima vidjela se dobro s Radovanom Karadžicem, prije toga s Jovanom Raškovićem, ima njih dosta. Sve više, čini mi se kako nešto slično vidimo s Božom Petrovim. Ako griješim, neka mi Bog oprosti.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari