Connect with us

Politika

Maras kandidat za gradonačelnika? ‘Pozivam sve da pojačaju pritisak na Bandića i Plenkovića jer moraju otići’

Objavljeno

on

foto HINA

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras gostovao je u Novom danu N1 i komentirao aktualna politička zbivanja, jučerašnje glasanje o GUP-u, odnos zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a te poziciju SDP-a u gradu Zagrebu, ali i na idućim parlamentarnim izborima.

“Pad GUP-a sigurno je pobjeda oporbe. Da nije bilo pritiska javnosti i oporbe vjerojatno bi bio usvojen, to je namjera HDZ-a i Milana Bandića koji u Zagrebu ne mogu donositi odluke bez da razmišljaju kako će one utjecati na mišljenje javnosti, te reflektirali njihovo daljnje političko djelovanje.

Uvjeren sam da je to uzmak jer su morali, ne zato što su htjeli ili jer misle da je GUP loš, čekaju prvu priliku da ga usvoje. Ovo je kupovanje vremena od strane HDZ-a, Andreja Plenkovića i Bandića kako bi za tri ili šest mjeseci opet oteli zelene površine građanima i gurali privatne interese. Interes HDZ-a i Bandića je donijeti taj GUP i to moramo spriječiti pod svaku cijenu”, rekao je Maras i dodao kako je potrebno dodatno pojačavati pritisak sve dok se ne promjeni ta loša politika.

“Plenković je spreman čekati i do parlamentarnih izbora i najesen usvajati GUP. Možemo biti zadovoljni što nije donesen, no građani će biti zadovoljni kada promijenimo gradonačelnika. Građani moraju dobiti da se u gradskoj upravi pojavi sooba koja će voditi računa o njima, ne o interesima pojedinaca koji su svaki dan različiti”, smatra Maras i čitav proces koji se u Gradskoj skupštini događao zbog GUP-a, odnosno, podnošenje i odbacivanje amandmana, usporedio je s predstavom i apelitrao:

“Pozivam sve da pojačaju pritisak na Bandića i Plenkovića jer moraju otići”.

Maras smatra da je uloga SDP-a u rušenju GUP-a bila značajna:

“Bili smo jako glasni, vidjeli ste našu inicijativu oko referenduma o GUP-u. Zajedno s kolegama iz opozicije smo doveli do ovoga. SDP u Zagrebu ima svoje birače, znam koliku snagu imamo. SDP će predvoditi promjene u Zagrebu”, tvrdi Maras.

Na pitanje hoće li on biti SDP-ov kanidat za gradonačelnika na idućim lokalnim izborima, Maras kaže:

“Odlučit ćemo hoću li biti kandidat, ja se bavim politikom, moj interes je promjena Zagreba. Možete sami zaključiti. Bit ću dio promjena i spreman sam biti dio promjena u Zagrebu”.

Poznati psihijatar i jedan od organizatora prosvjeda u Samoboru, dr. Herman Vukušić, ranije je komentirao Marasovu podršku Kreši Beljaku:

NAŠLA KRPA ZAKRPU

“Krešo Beljak treba platiti ovima koji su danas protestirali u Samoboru dnevnicu jer ga reklamiraju.

Kad vidiš te likove bilo tko drugi ti izgleda super, a kako ne bi pored njih pozitivac ispao dobar lik kao što je Krešo!”

Tako zbori Gordan Maras, bivši ministar u Milanovićevoj vladi i saborski zastupnik SDP-a u znak potpore svojem frendu Krešimiru Beljaku.

Sa Marasom sam već jednom imao jednosmjernu komunikaciju kada je uvrijedio uspomenu na poginule pilote Prvoga samostalnog zrakoplovnog voda HV-a, Mirka Vukušića i Marka Živkovića, kao i sve ostale hrvatske branitelje koji su u HV prešli iz JNA.

Tada sam mu, između ostaloga, rekao i sljedeće:

“Kao prvo, ovim putem Vas želim upitati odakle Vama UOPĆE pravo da prosuđujete tko je, a tko nije veliki ratnik?

U Domovinskom ratu niste bili, a sudeći po Vašem službenom životopisu nemate niti jedno područje u kojem ste za svojega radnog vijeka postali priznati ekspert.

Uzgred budi rečeno, za Vašu informaciju, ja sam osobno mentor i predavač na programu koji ste Vi sami naveli kao vrhunac svojeg školovanja…”

Zanimljivo, Marasov “vrhunac školovanja” odnosi se na Cotrugli poslovnu školu zbog koje su Davora Bernardića tjednima prozivali jer je dobio stipendiju iste.

Međutim, prije Bernardića istu takvu stipendiju je dobio Maras, ali se o njemu nije niti izdaleka toliko pisalo, premda je, za razliku od Betnardića, bio visoki državni dužnosnik.

Lik više nije interesantan niti u svojoj stranci, a kamoli novinarima…

Ostao mu samo Krešo Beljak, komentirao je Vukušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari