Pratite nas

Politika

Maras: Situacija u SDP-u neodrživa

Objavljeno

na

Foto: Hina

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u ponedjeljak je, uoči sastanka Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a, situaciju u toj stranci ocijenio neodrživom, a ako vodstvo ni danas ne ponudi rješenje izlaz vidi u referendumu o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Tema današnjeg sastanka SDP-ovaca sudbina je predsjednika Davora Bernardića od kojega su članovi Predsjedništva proteklih dana zatražili ostavku “za dobrobit stranke”.

”Vodstvo stranke ima obvezu ponuditi rješenje svim članovima SDP-a, ovo predugo traje”, rekao je Maras na konferenciji za novinare zagrebačkog SDP-a posvećenoj rješavanju nedostatka parkirališta u središtu Zagreba.

Najavio je da na sjednicu Kluba zastupnika i Predsjedništva SDP-a ide s idejom da se odluka prepusti članovima, ako se vodstvo stranke ne može dogovoriti u kratkom roku.

Predlaže da se članovi stranke na referendumu izjasne o raspisivanju unutarstranačkih izbora. Moj je stav da odluku treba prepustiti članovima kako bi se stranka pokrenula iz sadašnjeg gliba, rekao je Maras. (Hina)

Peđa Grbin rekao je da će tražiti objašnjenje zbog čega je suspendiran. ‘Očekujem da mi objasne zašto su tražili moju suspenziju. Sve ovo što danas gledamo je zapravo Cirkus Montyja Pythona’, rekao je Grbin uoči sastanka u SDP-u.

Potpredsjednik SDP-a, Zlatko Komadina, uoči sastanka Predsjedništva komentirao je stanje u stranci. “Danas po meni ne treba očekivati ništa povijesno. Bit će sastanak, očekujem, da se malo našalim, hiperventilaciju, nismo se dugo vidjeli mnogi s mnogima. Očekujem odgovorno ponašanje u interesu stranke, razumijevanje situacije i zajedničko nalaženje rješenja za budućnost”, rekao je Komadina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari