Pratite nas

Reagiranja

Marasović o Mesiću: ‘Trebaju mu se uskratiti sva sredstva, priča gluposti, možda se nafiksa bunike’!

Objavljeno

na

Predlažem da se bivšem predsjedniku ukinu ta sredstva jer ih troši na nezakonit način, rekao je Marasović

HDZ-ov saborski zastupnik Dujomir Marasović optužio je u srijedu u Hrvatskom saboru bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da se uključio u predizbornu kampanju te predložio da mu se uskrate sredstva koja se daju za “penzionirane predsjednike države”.

“Predlažem da se bivšem predsjedniku ukinu ta sredstva jer ih troši na nezakonit način”, rekao je Marasović i ustvrdio da Mesić u vezi održavanja mimohoda “priča gluposti”.

“Možda je bio u Lici da se nafiksa bunike kod onog šamana jer je za vrijeme mira smijenio cijeli generalni štab, a sada kazuje da predsjednica ne bi smjela imati riječ o mimohodu”, kazao je Marasović i poručio da vojna parada može biti samo na dva mjesta – u Kninu ili u Vukovaru, od Trpinjske ceste do Bogojevskog mosta.

“Ovih 15 tenkova što se u Đuri Đakoviću šminkaju neka idu na Trpinjsku cestu, neka prošetaju do mosta odakle su došli iz Beograda, tako da pokažemo kakvi su danas odnosi. Inače ta parada nema nikakvog smisla osim da zadovolji taštinu nekih ljudi koji su se po Zagrebu šminkali”, rekao je Marasović i zaradio opomenu predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke zbog vrijeđanja.

Tijekom objedinjenje rasprave o Vladinu prijedlogu Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma i prijedlogu izmjena toga zakona Kluba zastupnika Hrvatskih laburista, ministar uprave Arsen Bauk rekao je da Vladinim bolje uređuje financiranje referendumske aktivnosti i promidžbe, što sada nije uređeno niti jednim propisom.

“Budući da su odluke donesene na referendumu obvezne, te se njima može mijenjati i Ustav, ocjenjuje se nužnim zakonski urediti način financiranja referendumskih kampanja te osigurati transparentnost i nadzor njihovog financiranja”, kazao je.

Uvodi se informacijski sustav za nadzor financiranja, čime se osigurava učinkovitiji nadzor i olakšava praćenje financiranja, te se sredstava u državnom proračunu za redovito godišnje financiranje određuju prema ostvarenim poreznim prihodima, a ne prema rashodima poslovanja, kao dosad.

Također, određuje se minimalni iznos sredstava koji je jedinica lokalne i regionalne samouprave dužna osigurati u proračunu za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave, način raspoređivanja sredstava političkim strankama iz proračuna za redovito godišnje financiranje, te se pojednostavljuje financijsko poslovanje članova predstavničkih tijela jedinice samouprave izabranih s liste grupe birača.

Tijekom dosadašnje rasprave prijedlog zakona podržali su klubovi SDP-a i nacionalnih manjina. Peđa Grbin uime Kluba SDP-a ocijenio je prijedlog dobrim jer predstavlja izuzetan napredak u odnosu na sadašnji zakon.

Furio Radin kazao je da će zastupnici nacionalnih manjina prihvatiti prijedlog zakona jer je zakonodavac prihvatio njihove prijedloge da i nezavisni zastupnici budu tretirani kao stranke.

Za razliku od njih, Nikola Vuljanić (Klub hrvatskih ljevičara) upozorio je da predloženi zakon nejasno definira što zapravo financira, ocjenivši da, po promjenama koje se predlažu, financira samo političke stranke.

“Zakon ne financira ni zastupnike niti predstavnike u drugim predstavničkim tijelima nego političke strane, odnosno grupacije koje su ih u ta tijela doveli”, upozorio je istaknuvši kako se takav sustav ne zove demokracija, već partitokracija.

Branko Vukšić predloženi zakon ocijenio je duboko nepravednim, nedemokratskim i protuustavnim.

U ime Kluba nezavisnih zastupnika Damir Kajin upozorio je na način financiranja političke aktivnosti kazavši kako je najveći problem medijsko financiranje državnih ili lokalnih vlasti.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari