Connect with us

Događaji

Maraton od Vukovara do Zagreba “100% za Hrvatsku”

Objavljeno

-

S ciljem potpore hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj, u Zagrebu, danas je iz Vukovara, ispred Križa slobode na ušću Vuke u Dunav, započeo štafetni maraton dug 328 kilometara.

Svoj put od Vukovara završit će u Zagrebu kod branitelja koji prosvjeduju u Savskoj ulici.

Maraton, koji organizira Maraton klub Hrvatski sokol, nosi naziv „100% za Hrvatsku“ Vukovar – Zagreb, Savska 66. Damir Černić, predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol – Osijek, rekao je kako je Vukovar za start maratona izabran kao simbol stradanja za vrijeme Domovinskoga rata kao i da su osječki maratonci često ovdje na memorijalnim utrkama.

Maratonce je iz Vukovara ispratio i gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako je maraton potpora braniteljima prosvjednicima koji već sto dana prosvjeduju ispred resornog ministarstva u Savskoj 66. kao i svima onima koji misle da su vrijednosti Domovinskog rata dovedene u pitanje lošim odnosom koji je prisutan već duži niz godina. Rekao je i kako su Vukovarci svjedočili nasrtanju na sve te vrijednosti.

– S ljudima je trebalo sjesti i razgovarati. Radi se o prihvaćanju i uvažavanju vrijednosti, jednom pristupu koji će odisati osjećajem za ono što su ti ljudi dali. Oni ne žele blagodati i privilegije, već da ono za što su mnogi dali i živote da to vrijedi, da se to cijeni i da se do tih vrijednosti drži, rekao je Penava govoreći o načinima kako riješiti pitanje braniteljskih prosvjeda.

Dolazak maratonaca na odredište se očekuje sutra oko 12 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari