Connect with us

Pregled

Marija Selak Raspudić u novom izdanju Budnice!

Objavljeno

-

Saborska zastupnica izv. prof. dr. sc. Marija Selak Raspudić u večerašnjoj Budnici je govorila o razlozima referendumskih inicijativa MOST nezavisnih lista također i o razlozima čekanja predaje prikupljenih potpisa, sumnjama u dijelu javnosti, nepovjerenju u aktualnu vlast i njihovo poštenje, te o antagonizmima između MOST-a i HDZ-a.

Kako će MOST reagirati ukoliko Ustavni sud odluči da su njihove inicijative neustavne i je li dobra praksa unaprijed osuđivati eventualno negativno mišljenje Ustavnog suda? Kako dvotrećinskom većinom i na čemu osigurati kvalitetne, brze i optimalne odluke u slučaju ugroze nacije?

Zanimljivo je njeno stajalište o ljevici, njihovom odnosu prema totalitarizmu, zatim pitanja i odgovori o tome tko je nadležan za osiguravanje ljudskih prava na državnom prostoru u kontekstu zabrana Thompsona u Puli, otkaza Šerbedžiji u Vinkovcima i najnovijeg slučaja s reperskim dvojcem TRAM11, te, je li pitanje Tita komunalno ili državno pitanje u kontekstu presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu. Tko su “Hrvatine” i kakva je njihova uloga danas u Hrvatskoj?

Zašto MOST ne može surađivati s HDZ-eom i na kojoj platformi eventualno planiraju okupiti antihadezeovsku koaliciju tragom izjava Nine Raspudića o moratoriju na svjetonazorske prijepore?

Zašto hrvatski narod usprkos svim MOST- ovim i njenim zamjerkama HDZ-u na izborima podupire tu stranku, o čemu se tu radi?Sadržajan i zanimljiv razgovor, vrijedi pogledati!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari