Connect with us

Vijesti

Marijan Knezović – Gle čuda! MVP uopće nije reagiralo na skandalozan prijedlog Poirela da se Hrvatima u BiH otme konstitutivnost i suverenost.

Objavljeno

on

Gle čuda! Ministarstvo vanjskih poslova uopće nije reagiralo na skandalozan prijedlog Poirela da se Hrvatima u BiH otme konstitutivnost i suverenost. Poirelovu plaću osiguravaju i hrvatski građani s obzirom da uplaćujemo novac u proračun Vijeća Europe. No, nikakve reakcije nema. Toliko o tome kakva je “suradnja” Hrvatske i Vijeća Europe.

Primjerice, ministarstvo je prije mjesec dana žurno reagiralo priopćenjem kad je neki član izaslanstva Srbije (čiju plaću ne osiguravaju hrvatski građani i koji je nebitan kao noć) izjavio kako je Knin srpski okupirani grad. To smo demantirali još u ljeto 95-e, uz horizont ispunjen traktorima i mirisom dizela.

Probni balon iz Vijeća Europe uspješno je poletio umjesto da su ga prvo visoka politika, a zatim i diplomacija izrešetali sa svih strana prije nego se pojavi nova tama obespravljivanja Hrvata u BiH.

Plenković ovih dana komentira izjave koje su mu važnije od izjave dužnosnika Vijeća Europe koji nastoji politički eliminirati Hrvate u BiH. Tako Plenković već danima komentira izjavu vlasnika kafića “Tri majmuna” u Rijeci. Zavidno posloženi prioriteti za nekog tko živi od plaće koju osigurava država koja ne bi postojala bez Hrvata iz BiH.

Poirel je godinama bio zamjenik tajnika Odbora ministara u Vijeću Europe (po hrvatski: zamjenik ćate). Taj nema vlastito mišljenje nego gotovo sigurno provodi njemačku inicijativu, što je posao za Plenkovića koji će se zbog Hrvata u BiH teško suprotstavljati ekipi od koje ovisi njegovo eventualno sljedeće radno mjesto.

Sve je to samo nastavak službene strategije zabijanja glave u pijesak dok na mala europska vrata ulaze inicijative usmjerene prema formalnom razvlašćivanju Hrvata u BiH i to nakon što nam je već oduzeto pola onoga za što smo se legitimno i legalno izborili pri potpisivanju Daytona.

Nakon uspješno lansiranog probnog balona ćate Poirela – novi balon pušta Trkanjec iz Jutanjeg koji gotovo da piše najavu ukidanja konstitutivnosti. Trkanjec je bio glasnogovornik ministra Mate Granića, treba li šta dodati?Organizirana medijska priprema predvođena mnogima koji su rasli u inkubatoru Mate Granića.

U isto vrijeme Čović pred Bakirom Izetbegovićem ima retoriku i jakost pozicije koju ima prvašić kad odgovara pred strogim učiteljom. Pristaje na razgovore i eventualne dogovore s čovjekom koji otvoreno ističe kako dogovora koji je u redu prema Hrvatima neće biti. Državnički.

Račun će se po dobrom starom običaju fakturirati Hrvatima u BiH, komentirao je Marijan Knezović.

Vijeće Europe zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari