Pratite nas

Komentar

Marijan Knezović: Hrvatsku će nastaviti predstavljati oni koji je pljačkaju i potkradaju

Objavljeno

na

Čestitke predsjednici što daleko od očiju javnosti nagrađuje kriminalca Joška Paru i Damira Kušena, čovjeka koji je uključen u diplomatsku i financijsku prevaru o kojoj se već u medijima pisalo.

Paro je, osim što je nedvojbeni Jugosloven koji je po uredima veleposlanstva u Washingtonu uvjereno tvrdio kako će hrvatski jezik uskoro nestati i hvalio se kako je rušio Herceg Bosnu – i čovjek koji je po nalazu Državne revizije protupravno isplatio 199 000 kuna, pa milijun i tristo tisuća kuna, pa gotovo 400 tisuća kuna…

Paro za svoje pljačkanje još nije odgovarao i svi se prave gluhi, vjerojatno je šteta što nije bakica koja nije platila neku pristojbu od 12 kuna pa joj došlo do deložacije.

I tako, vjerodostojno i od ministarstva, i premijera i predsjednice – Hrvatsku će nastaviti predstavljati oni koji je pljačkaju i potkradaju, tako ih se nagrađuje umjesto da ih se smjeni.

Bilo bi dobro kad bi umjesto njihovog cirkusa postojala Hrvatska koju pokazuju Državna revizija svojim poštenim i točnim nalazom ili hrvatski diplomat Damir Sabljak koji već mjesecima svojim radom ukazuje na nepravilnosti i korumpiranost vladajućih. Dok se ovakva imenovanja događaju, oni su za hrvatsko društvo ipak previše pošteni, komentirao je Marijan Knezović.

 

Marijan Knezović: U normalnoj državi Paro bi sad ležao u Remetincu

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Tko će presuditi gdje je granica između umjetničke slobode izražavanja i govora mržnje?

Objavljeno

na

Objavio

[ TKO ĆE PRESUDITI GDJE JE GRANICA IZMEĐU UMJETNIČKE SLOBODE IZRAŽAVANJA I GOVORA MRŽNJE; NAUČIMO SVI BITI TOLERANTNIJI ]

Vrijeme je karnevala ili poklada, maškara, vrijeme kada se ljudi maškaraju i u skladu s tradicijom i običajima žele ukazati na neke aktualne pojave u društvu, koje su često puta upućene i nama političarima. Te su poruke GLAS NARODA, koje kroz maškaranje, humor, ali i satiru, trebamo prepoznati.

Pamtimo karnevale na kojima su spaljene lutke s likovima predsjednika i premijera, političara, biskupa i uz odaslane poruke naroda, svi bismo se trebali zapitati i zamisliti jesmo li bili u stanju tijekom godine slušati što nam narod poručuje. Ili se dižemo na zadnje noge kada na nekom karnevalu maškare spale lik i djelo nekog političara.

Želim naglasiti da je za najoštriju osudu svaki čin širenja govora mržnje i netolerancije prema bilo kome u našoj Hrvatskoj.

Ali isto tako, postavlja se pitanje gdje je granica i KADA JE TO UMJETNIČKA SLOBODA i sloboda izražavanja, kao što je to za glasnu manjinu bio slučaj u Rijeci s izloženom zastavom bivše države, zločinačkom crvenom zvijezdom pod kojom su se dogodili brutalni ratni zločini, a kada je to govor mržnje u slučaju paljenja lutke gay para s bebom na karnevalu u Imotskom, kao što to danas pišu brojni napisi.

Kao slobodno i demokratsko društvo svi bismo zajedno trebali raditi na tome KAKO BITI TOLERANTNIJI, i ne reagirati samo kada stvari shvaćamo osobno.

Budimo iskreni prema sebi, i odgovorni prema onima koji su nas birali. Poruke s karnevala su glas naroda upućene nama političarima zbog njihova nezadovoljstva, i našeg nečinjenja i ignoriranja.

Hrvatski branitelji borili su se za demokraciju i slobodu govora. Svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje, stav i jasno sam izrekao svoj stav protiv udomljavanja djece od strane istospolnih parova, ali isto tako sam za to da ne odričemo pravo drugima i drugačijima na njihov stav i mišljenje bez obzira slažemo li se s time ili ne.

Učinimo sve da naša djeca i buduće generacije žive i rastu u BOLJEM I TOLERANTNIJEM DRUŠTVU ne odričući se svog identiteta, svjetonazora, svoje tradicije i povijesti našeg naroda!

 

Herman Vukušić: Ono što smiju ljevičari kroz umjetnost, ne smije narod kroz satiru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Nenad Stazić: Meni je draže gorjeti na lomači s Antom Tomićem nego živjeti s takvim ljudima

Objavljeno

na

Objavio

Nedjeljni karneval u Imotskom obilježen je spaljivanjem lutaka koje predstavljaju istospolni par koji drži “dijete”. Na lice “djeteta” zalijepljena je fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića, koji je za dnevnik.hr komentirao taj događaj.

“Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori”, rečeno je prije potpaljivanja lutki što su iz prvih redova gledala i djeca.

”Jutros sam otišao u apoteku kupiti kremu protiv opekotina, pa si sad to terapiram malo”, ironično je u razgovoru za dnevnik.hr komentirao Nenad Stazić. Dodao je da mu služi na čast što su ga spalili, kako kaže, takvi primitivci.

”Prije godinu ili dvije spalili su i Antu Tomića. Meni je draže gorjeti na lomači s Antom Tomićem nego živjeti s takvim ljudima”, rekao je Stazić. Kaže da prvo spaljuju lutke, a onda ljude. ”Tako su spalili Giordana Bruna, a njegova inkvizitora Roberta Bellarmina proglasili svecem. To je društvo u kojem mi živimo”, rekao je.

”To su primitivci i katolička Crkva koji idu ruku pod ruku”, zaključio je SDP-ov saborski zastupnik.

foto HINA/ Boško Ćosić

Herman Vukušić: Ono što smiju ljevičari kroz umjetnost, ne smije narod kroz satiru

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari