Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: ‘Ispada stvarno da udbaška ubojstva po svijetu osigurava Generali osiguranje’

Objavljeno

-

Kako vele ovih dana, ispada stvarno da udbaška ubojstva po svijetu osigurava Generali osiguranje.

U standardno montypythonovskoj Hrvatskoj, opet se pronašla šaka generala diletanata koji zajedno s jednim od najvećih mrzitelja hrvatske države, odvjetnikom Nobilom, pokušavaju osigurati mirnu i sretnu starost čovjeku koji je po svijetu naređivao likvidacije politički nepodobnih Hrvata i koji još nije odslužio ni pola kazne od 40 godina u Hrvatskoj, a kamoli pola od doživotne kazne koju je dobio u Njemačkoj.

Tako Rojs po cijele dane preko usta prevaljuje Tuđmana i kune se u vlastitu neupitnu odanost “prvom predsjedniku Republike Hrvatske i predsjedniku svih Hrvata, doktoru Franji Tuđmanu” dok se u pauzama od takvih oda upušta u inicijative za pomilovanje udbaških ubojica zajedno s Nobilom, čovjekom koji tvrdi kako je Franjo Tuđman agresor na BiH, a Hrvatska zločinačka organizacija pod Tudmanovom palicom. Bravo, Ljubo!

U isto vrijeme Pavao Miljavac pokušava ljude žedne prevoditi preko vode pa objašnjava kako je pomilovanje u redu jer je Perković 90-ih otvarao granične prijelaze i slično. To je kao da kaže da je silovanje u redu jer je silovatelj sutra pomogao bakici prijeći ulicu.

Miljavac postaje toliko bezobrazan da čak kaže kako “on ne ulazi u ono što je bilo prije rata.” A u što, Pavle, onda ulaziš kad tražiš pomilovanje nekoga za zločin koji je bio upravo prije rata? Pavle, stvarno ne želiš ulaziti u ubijanja Hrvata po svijetu od strane represivnog komunističkog režima? Sjajno!

Onda prestani tražiti pomilovanja osoba koje su ta ubojstva naređivali. Jasno je kako Pavao samo štiti svoj komfor i poziciju na kojoj se ugnjezdio. Da nije, onda bi možda više u javnosti zagovarao da se pronađu i kazne ubojice Bruna Bušića, a manje bi fungirao kao broker između udbaških ubojica, udbaških odvjetnika i čini se predsjednika za kojega ćemo vidjeti je li naučio nešto iz greške koju je počinio dok je bio premijer.

Tu su, čini se, i Gotovina i Čermak. Nema potrebe detaljno analizirati zašto njih dvojica nastavljaju zbunjivati ljude i igrati se politike dok glume da su od nje daleko. Rekao bih da je evidentno kako je zatvaranje očima pred određenim likvidacijama dobro za likvidnost određenih poduzeća, no siguran sam da će nam general Lošo ponuditi alternativno mišljenje, odnosno, teoriju zavjere.

Druga se pitanja također postavljaju. Zašto društvo hrvatskih političkih zatvorenika šuti o pismu generala i čemu ono služi? Mnogi, izgleda, čekaju iz nekih svojih razloga.

Sve u svemu, jasno je kako je jadni probni balon iz udbaške režije naišao na problemčić, a taj problemčić je taj što Hrvati danas ipak nešto malo bolje pamte nego u prošlosti. Lijepo je znati da su se ovim labradorskim manevrom prokazali oni koji su očito odlijepili toliko da im čak ni pobijeni borci za hrvatsku slobodu ne predstavljaju prepreku koju ne mogu preskočiti – ili mrtvu zgaziti. Lijepo je znati i drugu činjenicu, a to je da većina generala ne sudjeluje u ovoj farsi. Odvojilo se žito od kukolja.

Marijan Knezović / facebook

Glasnović: Tko bi vjerovao da će 30 godina od Domovinskog rata neki ‘hrvatski časnici’ braniti udbaško komunistički kalifat

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari