Pratite nas

Komentar

Marijan Knezović: Najzadovoljniji jučerašnjim prizorima sa sarajevskih ulica sigurno je bio Ratko Mladić

Objavljeno

na

Izdvojio bih četiri stvari na koje je ukazala probošnjačka hajka uslijed održavanja mise za žrtve Bleiburga i Križnog puta.

Prva je ta da je BiH zemlja pobrkanih lončića, zamjenjenih teza i suludih događaja. Jedan od tih suludih događaja je i jučerašnji prosvjed protiv održavanja mise, na kojemu su se tzv. antifašisti obračunavali s tzv. fašistima.

Dok su se predstavljali kao zaštitnici pravde, kitili su se komunističkim obilježjima i zvijezdama petokrakama, kao da je to neka hrabrost, a ne žalost s okusom stockholmskog sindroma.

Najzadovoljniji jučerašnjim prizorima sa sarajevskih ulica sigurno je bio Ratko Mladić, budući da je pod istim znakom na kapi upravo on poslao mnoštvo muslimana na klanje i naređivao napade u kojima su ginula nevina muslimanska dječica. Pod istim znakom je granatirano i opsjedano Sarajevo 90-ih godina. Ako su tzv. antifašisti toliko hrabri te ako je nosanje petokrake iskaz antifašizma, onda se pitam zašto ne pokažu malo antifašizma i za vrijeme obilježavanja zločina u Srebrnici. Ove godine, ako stvarno jesu hrabri, neka dođu u jednakim kostimima s petokrakama i u Srebrenicu. Neka i pjevaju pjesme koje su jučer pjevali u Sarajevu, a ako zaborave tekst, tu je uvijek Ratko Mladić da ih podsjeti i bude im prateći vokal.

Druga frapantna stvar je ta što se pokazalo kako su mnogi Hrvati djelomično nasjeli na manipulatorski spin bošnjačkih elita te su održavanje mise krenuli braniti tezom „kako je i puno muslimana ubijeno na Bleiburgu.“ To je činjenica, i pokoj im duši kao i svim žrtvama, ali katolici imaju pravo slaviti misu za koga žele i kad žele, bez obzira tko je, a tko nije ubijen, te je jako nespretno dovesti se u situaciju da održavanje mise branimo time da nisu samo Hrvati ubijani. Tako se približavamo tezi kako, u slučaju da jesu samo Hrvati ubijani, ne bi imali pravo slaviti misu. To je nepotrebno i to je upravo ono što velikobošnjačka elita želi, ljudska prava su univerzalna kategorija tako da ni Hrvati ne trebaju vezati svoja prava za Bošnjake ili bošnjačke žrtve, ona su već izborena žrtvom i krvlju naših predaka.

Treća stvar, a razvidna je i jasna iz konteksta, je ta da određeni politički krugovi, od Stjepana Mesića do mnogih na tzv. desnici, zagovaraju muslimane kao cvijeće hrvatskoga naroda, vodeći se nekim starim, gubitničkim mitovima. Malo je tog cvijeća u proteklom tjednu stalo za hrvatski narod i njegova prava i dobro je vrijeme da se neke stvari vide iz prve ruke.

Iznimkama svaka čast, pogotovo imamu Zagrebačke džamije Mersadu ef. Kreštiću. No, mnogi se u Sarajevu ovih dana javno hvale time kako „oni nikad dosad nisu ušli u crkvu i prekinuli misu.“ To što se time hvale, zapravo znači da im je i to u glavama kao opcija, ali eto zasad to ne čine.

Sramotno je da je jedan grad u Europi jučer morao biti zatvoren, prepun policije, sa specijalcima pred crkvom i najvišim mjerama opreza – a sve to jer se održava misa. To nema ni u Teheranu, Bagdadu ili Gazi, ali u tom tzv. multikulturalnom, a zapravo etnički čistom Sarajevu – itekako ima. Kao što je Rijeka ove godine europska prijestolnica kulture, smatram kako je vrijeme da se osnuje tijelo koje će Sarajevu dodijelit titulu europske prijestolnice nekulture.

Četvrta i neizmjerno važna stvar je ta da nije nerealno očekivati ozbiljnije, podlije i opasnije napade velikobošnjačkih elita na prava Hrvata u BiH. Već jučer na prosvjedu u Sarajevu, jedan od govornika je u mikrofon istaknuo kako „nisu ludi da danas napadnu, vidjet ćemo za nekoliko dana.“

To ne bi bilo ništa novo, s obzirom da se Hrvati u BiH od kraja rata naovamo suočavaju s političkim ubojstima, terorističkim napadima, nacionalističkim vandalizmom, dokidanjem osnovnih političkih prava itd. Zbog tog potreba za strateškim i sinergijskim djelovanjem Hrvata iz BiH i Hrvata iz Hrvatske nikad nije bila potrebnija, jer ovdje se ne radi o politikanstvu već o sudbini najugroženijeg naroda u Europi, Hrvata u BiH. Ipak, slijede nam izbori, tako da ne sumnjam kako će mnogi po tko zna koji put reciklirati Hrvate u BiH tek kao predizbornu poštapalicu.

Marijan Knezović / narod.hr

> Prosvjedi u Sarajevu protiv mise za žrtve komunističke ideologije, samo su zorno pokazali i dokazali njen zločinački karakter i mržnju koja je temelj te ideologije

Burno i žestoko u TV raspravi o misi u Sarajevu (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Komentar

Tko o čemu, Bernardić o Slavoniji! Možda cijeli SDP ima sinkopu ali mi nemamo!

Objavljeno

na

Objavio

Facebook/

Veći val iseljavanja iz Slavonije pokrenula je upravo Vlada SDP-a u mandatu 2011.-2015. godine, kada niti jedna investicija u Slavoniji nije pokrenuta, kada su zaključali bespovratna sredstva EU fondova, jer nisu imali niti znanja niti volje a niti sposobnosti pokrenuti javne pozive i natječaje za dodjelu 10,7 milijardi eura bespovratnih sredstava, piše Nataša Tramišak, na Facebooku.

Slavonske županije stavljene su u statističku NUTS2 regiju s gradom Zagrebom, čime su direktno EU potpore za regionalni razvoj umanjene za 25% i to sredstava koja su prema pravilima Kohezijske politike Europske unije namijenjena za poduzetnike koji implementiraju proizvodne i razvojne projekte. Umjesto 55-65% regionalne bespovratne potpore, ista je smanjena na 35-45%, preračunato u financijske iznose to je izgubljenih minimalno 500 milijuna kuna u ovom razdoblju privatnih investicija.

Izmjene statističkih regija i ispravljanje ove nepravde, pokrenula je Vlada HDZ te ćemo u novom programskom razdoblju 2021-2027 imati četiri NUTS2 regije s povećanim potporama za poduzetnike slavonskih županija.

Od 2016. godine, ne samo da su otključana sredstva iz fondova Europske unije, već je uspostavljen Projekt Slavonija, Baranja i Srijem koji nam je pomogao usmjeriti 18,7 milijardi kuna prema pet slavonskih županija.

U posljednje tri godine u provedbi je više od 3000 projekata samo na području Osječko-baranjske županije, vrijednih 5 milijardi kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda, Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za ruralni razvoj.

U svakom gradu i općini naše županije otvoreno je gradilište, javne i privatne investicije smanjile su nezaposlenost sa 32.467 osoba u 2015. godini na 17.000 osoba početkom 2020. godine.

Konačno se oporavlja i poljoprivredni sektor, u razvoj poljoprivrede, zadržavanje mladih na selima i OPG-ovima, ulaganja u lokalnu infrastrukturu dosegnula su više od 1,6 milijardi kuna bespovratnih potpora. A podsjetimo se i dosega u poljoprivrednim potporama SDP-ove Vlade:
https://www.24sata.hr/amp/news/ek-blokirala-poticaje-jakovina-u-aferi-teskoj-1-2-milijardi-kuna-475013

Gospodin Bernardić kao niti gospođa Glasovac nisu pomaknuli niti prst za razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, iako su i do sada obnašali političke dužnosti, a sada napadima, uvredama i provokacijama te negativističkom politikom kako je u Slavoniji sve crno  pokušavaju dobiti glasove Slavonaca i Baranjaca!

Vrijedni i časni stanovnici slavonskih županija ovdje žive i rade, stvaraju dom i trebaju afirmativne politike koje će raditi na ubrzanju ulaganja, otvaranju proizvodnih investicija, jačanju proizvodnje hrane i rastu zaposlenosti.

Ukupna ulaganja u Osječko-baranjsku županiju SDP-ove Vlade RH su 0,00 kuna, ulaganja HDZ-ove Vlade RH su 5 milijardi kuna, komentirala je Nataša Tramišak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ostojić – Kako otišao, tako se i vratio!

Objavljeno

na

Objavio

HDZ je u utorak poručio kako potpredsjednik SDP-a i nositelj liste Restart koalicije za II. izbornu jedinicu Rajko Ostojić misli da za njega vrijede posebna pravila je nakon što je samoinicijativno otišao u samoizolaciju, nakon par dana je sam odlučio i iz nje izaći.

„Ostojić – kako otišao tako se i vratio. Rajko Ostojić očito misli da za njega vrijede posebna pravila. Prvo je sam sebi odredio samoizolaciju, mimo preporuka epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da bi nakon svega nekoliko dana sam odlučio da iz nje ipak iziđe. Eto ga jutros na debati na Zabavnom Radiju, vratio se kampanji koju „prekida u znak odgovornosti“, navodi HDZ na svojoj facebook stranici.

„Zamislite da tako neozbiljni politikanti, koji ne znaju jesu li pošli ili došli, vode Hrvatsku u daljnjoj borbi protiv COVID-19, a za gospodarski oporavak Lijepe naše”, poručio je HDZ.

Rajko Ostojić prije par dana otišao je u samoizolaciju nakon što se družio s predsjednikom SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adrianom Friganovićem. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari