Connect with us

Herceg Bosna

Marijan Knezović: Ona rođendane već dugo slavi potajice…

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

Danas ona najljepša i najposebnija, bivša i buduća, ona koja srca mnogih ispunjava ljubavlju, dobrotom, idealizmom, romantikom, suosjećanjem, tolerancijom i upornošću slavi rođendan.

Ona rođendane već dugo slavi potajice. Mnogi koji se kunu kako su joj prijatelji i čuvari, prodaju ju za službeno auto, par javnih natječaja i sigurnu “državnu” plaću. Tu i tamo novcem poreznih obveznika uzmu kakav vijenac i pokoju svijeću. Prema njoj se ne odnose kao prema ljubavi, već kao prema ljubavnici. Ili djevojci za jednu noć.

S druge strane, gotovo je nemoguće izbrojati one koji za nju žive. Neki zbog njezinog imena danas nemaju nogu, neki ruku. Neki su ispunjeni olovom. Neki su mrtvi. Ali srce, srce imaju svi koji ju vole. Puno zemaljskih i nebeskih srca organizam njezine ljubavi ispunjava krvlju ponosa i žrtve.

Njezin rođendan danas se slavi u cijelome svijetu, u desecima država na gotovo svim kontinentima. Da, ona je svjetska dama. Sada spava. Odmara u galaksiji strpljenja i čeka dok opet ne dođe trenutak da pokaže svoju snagu i ljepotu.

Hrvatska Republiko Herceg Bosno, neka je sretan i neka naredni budu još sretniji. Mi smo presretni da imamo za koga živjeti i tvoj čisti zrak u nadi udisati. Feniks je samo još ljepši nakon što se ponovo iz pepela rodi, objavio je Marijan Knezović, povodom obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas