Connect with us

Herceg Bosna

Marijan Knezović poručio bošnjačkom vodstvu: “Džabe ste krečili”

Objavljeno

-

Prijedlog SDP-a BiH u Parlamentu te zemlje kojim bi se zabranio pridjev ‘hrvatski’ u institucijama i javnim poduzećima kao i naziv ‘Herceg Bosna’ podržalo je 58 zastupnika, uključujući SDA i Savez za bolju budućnost koji s HDZ-om čine većinu u parlamentu. Protiv je bilo 13 hrvatskih zastupnika, a pet ih je bilo suzdržano.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a i stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Jozo Bagarić izjavio je da je inicijativa o ukidanju hrvatskih naziva pokušaj daljnjeg obespravljivanja Hrvata.

Hrvatski zastupnici u BiH upozoravaju kako je ova inicijativa prihvaćena preglasavanjem Hrvata, protivna odredbama Washingtonskog i Daytonskog mirovnog sporazuma.

Politički komentator i bloger Marijan Knezović za Direktno.hr je rekao kako bošnjačka politička elita zna da će Herceg-Bosna ostati u nazivu poduzeća, ali koriste jeftine trikove za dnevnopolitičke manipulacije, prenosi Poskok.

“To nije ništa novo i događa se već 20 godina. Mogu tisuću puta izglasovati brisanje Herceg Bosne i to i dalje neće ništa promijeniti iz jednostavnog razloga, ta poduzeća su hrvatska ili i hrvatska, a Hrvati na to nikad neće pristati”, rekao je Knezović i dodao:

“Ispred poduzeća i dalje će biti zastave Herceg Bosne, odnosno hrvatskog naroda u BiH, a na računima i pečatima i dalje će sve ostati isto. Ipak, nadam se kako će pojedinci koji su toliko alergični na Herceg Bosnu biti dosljedni pa tražiti i brisanje Federacije, koja je stvorena na temeljima Herceg Bosne i u koju je Herceg Bosna pravno pretočena”.

Ovaj događaj samo pokazuje pravo naličje sarajevske tolerancije, koja je tolerantna samo onda kada se igra po njihovim pravilima, kazao je Knezović

“Isto je bilo i s pokušajem zabrane Hercegbosanske županije. Danas je to županija s vjerojatno najviše zastava Herceg Bosne i za to između ostalog treba zahvaliti i određenim Bošnjacima koji svojom agresivnom političkom agendom jačaju svijest o važnosti ideala Herceg Bosne”, rekao je Knezović.

Žao mu je što bošnjački političari gube vrijeme na ovakve inicijative.

“Smatram kako bi bilo bolje da više rade za stvarni interes bošnjačkog naroda, a to bi bila fiskalna konsolidacija i reforme koje će voditi povećanju životnog standarda njihovih birača”, rekao je  Knezović uz pitanje hoće li u parlamentu BiH izglasovati i izbacivanje Herceg Bosne iz izjava Alije Izetbegovića ili će i dalje nastaviti s licemjerstvom.

“Ne može nitko, pa ni Bošnjaci,  toliko brisati koliko Hrvati mogu pisati. To se pokazalo i s pokušajem cenzure medija i društvenih mreža, pokazat će se i s pokušajem uklanjanja imena Herceg Bosne. Neke stvari su prolazne, ali slobodarske ideje su vječne”, rekao je Knezović i poručio bošnjačkom vodstvu: “Džabe ste krečili”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas