Connect with us

Gospodarstvo

Marijan Knezović: Što Hrvati mogu? Mogu učiniti čuda

Objavljeno

-

Marijan Knezović/fb

Što Hrvati mogu? Mogu učiniti čuda. Tomu sam, između ostalog, svjedočio ovog tjedna u Parizu u sklopu CIGRA-e, najvažnije energetske izložbe na svijetu s tisućama stručnjaka, inženjera i poduzetnika iz energetskog sektora.

Naravno da takav događaj nije mogao proći bez “hrvatske pameti.” Ugled koji su hrvatske firme (Merit Media, Končar, Dalekovod, Cropex i druge) ostvarile svojim poslovanjem je nevjerojatan. I pokazuje ono što bi svima odavno trebalo biti jasno – Hrvatska može biti konkurentna i na globalnom tržištu. To možemo biti čak i u izazovnim i sofisticiranim industrijama.

Na fotografiji sam s dr. Mladenom Banovićem, Hrvatom iz Konjica, koji je nakon fenomenalne međunarodne karijere u industriji transformatora uspio iz Zagreba stvoriti najrelevantiji i najprestižniji časopis iz polja transformatora koji redovito čitaju inženjeri, znanstvenici i menadžeri u 190 zemalja svijeta. To su više-manje sve zemlje svijeta ako izuzmemo Vatikan i slične zemlje u kojima publika nije previše zainteresirana za elektro transformatore 🙂

Takva vrsta uspjeha nije tipična. Žao mi je što nisam snimao izraze lica određenih posjetitelja kada čuju da je takva priča krenula iz Zagreba, iz Hrvatske. Takvi izrazi lica podsjećaju na onu važnu životnu činjenicu, onu da se apsolutno sve može ostvariti uz predan rad.

Vjerujem kako će iz dana u dan Hrvatska i Herceg Bosna biti sve više prepoznate kvalitetom i inovacijom na međunarodnoj sceni. Dok neki besramno izvlače milijarde iz poduzeća i rugaju se time cijeloj našoj naciji, drugi se trude, stvaraju i mijenjaju svijet. Takve promjene često nose hrvatski potpis, a kad taj rukopis vide stranci, jasno je tko su nam najbolji ambasadori. Poduzetnici, umjetnici, znanstvenici, sportaši. Svaka im čast, komentirao je Marijan Knezović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari