Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: Sud oslobodio diplomata Sabljaka po svih 9 točaka optužnice

Objavljeno

-

Iskreno čestitam diplomatu Damiru Sabljaku na dobivenoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Trebalo je puno istine, vjere, truda i rada da gospodin Sabljak dobije svoju borbu za Hrvatsku. Svaka mu čast. Trebalo je sve to izdržati, a ostati čovjek.

Za one koji još uvijek nisu upoznati sa slučajem, radi se o čovjeku kojeg je ministrica Pejčinović Burić udaljila iz službe još 2018. kad je prijavio inspektora Ministarstva Božića za zataškavanje milijunskih prevara u Australiji i SAD-u.

Sadašnji ministar Grlić Radman je uz blagoslov premijera Plenkovića nastavio progoniti Sabljaka, te slučaj je odugovlačen sve dok se ministar nije spotaknuo o vlastite neistine na javnom svjedočenju pred TV kamerama.

Ministar je svoju poziciju još više pogoršao priznanjem da je Sabljaku ponudio da se neslužbeno sretnu izvan suda, što je Sabljak odbio i zatražio da se istina službeno utvrdi. Neobično je da ministar vanjskih poslova probleme milijunske naravi želi rješavati neslužbeno, u birtijama. To već samo po sebi govori tko je u pravu, a tko u krivu. Tko štiti državni interes, a tko određene bankovne račune koji su ispunjeni novcem Hrvatica i Hrvata.

Kako je ministru uopće palo na pamet ponuditi neformalan dogovor u formalnom postupku
povezanim s prijevarama i prisvajanjem državnog novca?

Ići protiv sustava, birokracije i umreženih sinekura je uvijek teško. Ali, kad je istina na vašoj strani, puno je lakše. Zato vjerujem kako je Sabljak tek na početku svoje borbe za istinu i transparentnost u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, jednom od najvažnijih hrvatskih ministarstava. Država je snažna kad su snažni stupovi na kojima stoji, komentirao je Marijan Knezović na facebooku.
Vamos Sabljak!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari