Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: Svaki politički Hrvat i čovjek trebao bi biti protiv ovakve deklaracije

Published

on

Nakon što su po direktivi Plenkovićeve vlade koja ima vjerne pulene i u Odboru za Hrvate izvan RH ključne stvari maknute iz Deklaracije o položaju Hrvata u BiH prije sastanka saborskog odbora, a u utorak i saborskog glasovanja, zastupnik Hrvata izvan RH i predsjednik odbora Božo Ljubić kaže kako se prijedlozi Petrova i Brkića već nalaze u nekom obliku u ažuriranom tekstu. Laž.

On govori o važnoj Brkićevoj opasci o izbacivanju važnih dijelova koji se odnose na izmjene izbornog zakona, kao i o prijedlozima Petrova da se Hrvatima izvan RH omogući dopisno i elektronsko glasovanje, da se valorizira i cijeni uloga HVO-a, pomogne ratne invalide HVO-a te da se izjednače prava na stipendije kako hrvatski studenti iz BiH i svijeta ne bi i dalje bili bez stipendija i kada ostvare dva do tri puta veći rezultat u bodovima, a s Petrovom se složio i general Glasnović.

Gospodin Ljubić nije plaćen da dezinformira javnost i ne znam zbog čega drugog bi to činio osim zbog toga što je njegova trenutna politička procjena da je korisnije biti na liniji premijera Plenkovića i katastrofalnog MVP-a nego na liniji svog obespravljenog naroda koji mu je omogućio da sjedi tu gdje sjedi.

Kao što sam i gospodinu Ljubiću nakon što je napisana originalna verzija rekao kako se s deklaracijom 95% slažem, sada nemam problem javno reći kako se s novim prijedlogom deklaracije 95% ne slažem i kako smatram da bi svaki politički Hrvat i čovjek trebao biti protiv ovakve deklaracije, iako se ona pokušava predstavit kao povijesni iskorak.

Ovakva – ona može biti samo povijesni iskorak u već viđenom i jako licemjernom mantranju. Gore spomenutih ključnih stvari nema ni u kojem obliku u ažuriranom tekstu, prepravljenom od vladinih pera, koja su na vlast došla tako što su te stvari u svom izbornom programu obećavali.

Ako spomenuti prijedlozi, uz druge koji su izbačeni, amandmanima ne budu dodani na tekst deklaracije u utorak, biti će to potvrda kako su Hrvati u BiH za vladajući dio političkog Zagreba i dalje samo medijski materijal s kojim se tu i tamo vuče koji postotak glasova.

Pogotovo će zanimljivo biti pogledati u utorak kako je tko glasovao o amandmanima i kakvo je čije lice, odnosno tko tu koga šminka, komentirao je Marijan Knezović

Na Odboru za Hrvate izvan RH Možo Petrov objasnio je da je Deklaracija kakvu su uputili krnja deklaracija iz koje je odstranjeno sve što može biti korisno za Hrvate u BIH.

 

Sabor: Odbor za Hrvate izvan RH podržao ažuriranu Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH

 

 

Knezović: Kakve veze s BiH i hrvatskim članom predsjedništva ima koljač hrvatskog naroda, Josip Broz Tito

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari